Stellantis investeert meer dan 300 miljoen euro in productie Marokko

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Stellantis investeert meer dan 300 miljoen euro in Marokkaanse fabriek. (Foto: Stellantis)

Stellantis maakt vandaag bekend meer dan 300 miljoen euro te investeren in de productiefaciliteit in Kenitra, zo meldt het concern.

Met deze investering wordt de capaciteit verdubbeld tot zo’n 400 duizend voertuigen en 50 duizend EV’s, waaronder de elektrische versie van de Citroën Ami en Opel Rock-e. Ook wordt hier een zogeheten slim auto-platform gerealiseerd. Met de investering in deze fabriek wil Stellantis vooral z’n positie in de regio Midden-Oosten en Afrika versterken. De fabriek biedt werkgelegenheid aan zo’n 2 duizend werknemers. Tegen 2030 moet de productie van deze locatie zijn uitgegroeid tot zo’n miljoen voertuigen.

Derde 

“Naast Noord-Amerika en Europa moet dit een derde belangrijke productiefaciliteit worden”, aldus Carlos Tavares, ceo van Stellantis. De Marokkaanse overheid is blij met de fabriek en wil zich hiermee als belangrijke speler manifesteren in de auto-industrie. Stellantis was eerder dit jaar al met Marokko in onderhandeling over een EV-fabriek.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Stellantis investeert meer dan 300 miljoen euro in productie Marokko | Automotive Online

Stellantis investeert meer dan 300 miljoen euro in productie Marokko

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Stellantis investeert meer dan 300 miljoen euro in Marokkaanse fabriek. (Foto: Stellantis)

Stellantis maakt vandaag bekend meer dan 300 miljoen euro te investeren in de productiefaciliteit in Kenitra, zo meldt het concern.

Met deze investering wordt de capaciteit verdubbeld tot zo’n 400 duizend voertuigen en 50 duizend EV’s, waaronder de elektrische versie van de Citroën Ami en Opel Rock-e. Ook wordt hier een zogeheten slim auto-platform gerealiseerd. Met de investering in deze fabriek wil Stellantis vooral z’n positie in de regio Midden-Oosten en Afrika versterken. De fabriek biedt werkgelegenheid aan zo’n 2 duizend werknemers. Tegen 2030 moet de productie van deze locatie zijn uitgegroeid tot zo’n miljoen voertuigen.

Derde 

“Naast Noord-Amerika en Europa moet dit een derde belangrijke productiefaciliteit worden”, aldus Carlos Tavares, ceo van Stellantis. De Marokkaanse overheid is blij met de fabriek en wil zich hiermee als belangrijke speler manifesteren in de auto-industrie. Stellantis was eerder dit jaar al met Marokko in onderhandeling over een EV-fabriek.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.