Dekra: kwart momentsleutels garages fout afgesteld

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Laszlo Mogyorossy

  Waarom wordt in het hele verhaal nergens de toegestane afwijking genoemd ?
  Nu lijkt het veel te veel op een marketng verhaal.

 • Jean M B

  Het is een verhaal dat je in veel werkplaatsen tegen komt. Om de kosten te drukken vraag je best aan je leverancier om momentsleutels te leveren die enkel kunnen gebruikt voor vastdraaien. Op die manier wordt de momentsleutel gespaard als hefboom om bouten los te draaien. Het scheelt in levenduur.

 • Bas Stofakkers

  De toegestane afwijking mag volgens ISO regelgeving 4% zijn afgezien van fabrikant specifieke toleranties natuurlijk. Snap-on hanteerd bijvoorbeeld 2% bij haar digitale sleutels en 4% bij de andere types, tevens controleren de Snap-on dealers de sleutels ( ook niet Snap-on sleutels) op locatie.

Dekra: kwart momentsleutels garages fout afgesteld | Automotive Online

Dekra: kwart momentsleutels garages fout afgesteld

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Laszlo Mogyorossy

  Waarom wordt in het hele verhaal nergens de toegestane afwijking genoemd ?
  Nu lijkt het veel te veel op een marketng verhaal.

 • Jean M B

  Het is een verhaal dat je in veel werkplaatsen tegen komt. Om de kosten te drukken vraag je best aan je leverancier om momentsleutels te leveren die enkel kunnen gebruikt voor vastdraaien. Op die manier wordt de momentsleutel gespaard als hefboom om bouten los te draaien. Het scheelt in levenduur.

 • Bas Stofakkers

  De toegestane afwijking mag volgens ISO regelgeving 4% zijn afgezien van fabrikant specifieke toleranties natuurlijk. Snap-on hanteerd bijvoorbeeld 2% bij haar digitale sleutels en 4% bij de andere types, tevens controleren de Snap-on dealers de sleutels ( ook niet Snap-on sleutels) op locatie.