Kennisbank | Roept u maar

November is traditioneel de maand waarin de verkoopprognoses worden gepresenteerd. Voor komend jaar lopen de voorspellingen uiteen van 400 duizend (ING) tot 445 duizend (Aumacon). Over de positieve invloed van de aantrekkende economie zijn ze het allemaal wel eens, het is vooral de vraag in hoeverre de import van jonggebruikte occasions de verkoop van nieuwe auto’s remt.

Evert Louwman is toegetreden tot het clubje van ­ Quote-miljardairs. Daarmee is hij na Wijnand Pon en Wim van der Leegte de rijkste automan van Nederland.

Quote

Lease­markt raast voort

In totaal zijn er dit jaar tot en met oktober 148.632 leaseauto’s op ­kenteken gezet. Dat zijn er al meer dan in heel 2016, toen er aan het einde van het jaar 141.719 leaseauto’s waren ingezet. De belangrijkste verklaring voor de exorbitante stijging is de invoering van de vlaktaks begin dit jaar. 2016 was een tussenjaar, waarbij de gevolgen van de registratiehausse van eind 2015 goed zichtbaar werden. De lage 14 procent bijtellingscategorie eindigde namelijk 1 januari 2016, wat leidde tot een enorme registratiepiek in de laatste maanden van 2015. Dit jaar speelt ook de toenemende populariteit van private leaseauto’s mee in de spectaculaire groei van het aantal leaseauto’s. Over de ­eerste negen maanden lag de groei in nieuw ingezette private leaseauto’s volgens branchevereniging VNA op 30 procent.

Minder is meer

kennisbank1Bij veel fabrikanten staat een vermindering van het aantal contractpartners hoog op de agenda. Ook bij Jaguar Land Rover geldt het adagium: minder dealers kunnen meer verdienen (lees: die forse investeringen doen die het merk van ze verlangt). Maar, verzekert Marc Bienemann, de directeur van JLR Benelux, de dealer blijft een centrale rol spelen bij de verkoop van nieuwe auto’s. En dat worden er steeds meer: het marktaandeel van JLR verdubbelde de afgelopen vijf jaar. En de groei is er nog niet uit, aldus Bienemann.

 

Noordlease de bekendste

kennisbank2Begin november kocht de Groningse leasemaatschappij Noordlease concurrent Leasevisie, onderdeel van de Martin Schilder Groep. Noordlease, zelf onderdeel van Hitachi, zoekt daarmee uitbreiding naar West-Nederland. Noordlease is voornamelijk actief in de regio Groningen. Het is in Noord-Nederland zelfs de bekendste leasemaatschappij, nog voor Leaseplan, blijkt uit onderzoek onder 2.522 automobilisten (476 uit Noord-Nederland) die we vroegen: kent u de volgende leasemaatschappij van naam?

Kennisbank | Roept u maar | Automotive Online

Kennisbank | Roept u maar

November is traditioneel de maand waarin de verkoopprognoses worden gepresenteerd. Voor komend jaar lopen de voorspellingen uiteen van 400 duizend (ING) tot 445 duizend (Aumacon). Over de positieve invloed van de aantrekkende economie zijn ze het allemaal wel eens, het is vooral de vraag in hoeverre de import van jonggebruikte occasions de verkoop van nieuwe auto’s remt.

Evert Louwman is toegetreden tot het clubje van ­ Quote-miljardairs. Daarmee is hij na Wijnand Pon en Wim van der Leegte de rijkste automan van Nederland.

Quote

Lease­markt raast voort

In totaal zijn er dit jaar tot en met oktober 148.632 leaseauto’s op ­kenteken gezet. Dat zijn er al meer dan in heel 2016, toen er aan het einde van het jaar 141.719 leaseauto’s waren ingezet. De belangrijkste verklaring voor de exorbitante stijging is de invoering van de vlaktaks begin dit jaar. 2016 was een tussenjaar, waarbij de gevolgen van de registratiehausse van eind 2015 goed zichtbaar werden. De lage 14 procent bijtellingscategorie eindigde namelijk 1 januari 2016, wat leidde tot een enorme registratiepiek in de laatste maanden van 2015. Dit jaar speelt ook de toenemende populariteit van private leaseauto’s mee in de spectaculaire groei van het aantal leaseauto’s. Over de ­eerste negen maanden lag de groei in nieuw ingezette private leaseauto’s volgens branchevereniging VNA op 30 procent.

Minder is meer

kennisbank1Bij veel fabrikanten staat een vermindering van het aantal contractpartners hoog op de agenda. Ook bij Jaguar Land Rover geldt het adagium: minder dealers kunnen meer verdienen (lees: die forse investeringen doen die het merk van ze verlangt). Maar, verzekert Marc Bienemann, de directeur van JLR Benelux, de dealer blijft een centrale rol spelen bij de verkoop van nieuwe auto’s. En dat worden er steeds meer: het marktaandeel van JLR verdubbelde de afgelopen vijf jaar. En de groei is er nog niet uit, aldus Bienemann.

 

Noordlease de bekendste

kennisbank2Begin november kocht de Groningse leasemaatschappij Noordlease concurrent Leasevisie, onderdeel van de Martin Schilder Groep. Noordlease, zelf onderdeel van Hitachi, zoekt daarmee uitbreiding naar West-Nederland. Noordlease is voornamelijk actief in de regio Groningen. Het is in Noord-Nederland zelfs de bekendste leasemaatschappij, nog voor Leaseplan, blijkt uit onderzoek onder 2.522 automobilisten (476 uit Noord-Nederland) die we vroegen: kent u de volgende leasemaatschappij van naam?