Aandelentransactie lost conflict binnen verhuurketen Ares op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Ares aan Automotive. Voor de overname is een symbolisch bedrag betaald.

Vorige week is de koopovereenkomst door ARN, ESH en Ares ondertekend, en gisteren was de aandelenoverdracht. ARN en ESH waren beide voor vijftig procent aandeelhouder. ARN is nu enig aandeelhouder.

Bouwen
ESH levert en financiert auto’s voor de franchisenemers, ARN exploiteert het franchise verhuurnetwerk. Het wagenpark bestaat nu uit 700 auto’s, die echter geen van allen door ESH werden gefinancierd.

Rob Baas
 (foto), de nieuwe directeur van Ares, is blij met het resultaat, en dat de lopende rechtszaken tussen ARN en ESH hiermee van de baan zijn. “Nu kunnen we weer gaan bouwen aan het merk Autorent.” Bij ARN was het aantal franchisenemers in een jaar tijd van 28 naar 6 gedaald. “Inmiddels hebben we zelfs twee franchisenemers toegevoegd: Blankert Shortlease in Zwolle en Fred Janssen Autoverhuur met drie vestigingen in Het Gooi.”

Inqar
“Het visieverschil tussen de aandeelhouders heeft ertoe geleid dat dit de enige oplossing is om netjes uit elkaar te gaan”, stelt ESH-directeur Ruben Lems. Operationeel heeft ESH al niets meer te maken met Autorent Nederland. “Wij gaan verder met het uitbouwen van de autoverhuur- en shortleaseformule Inqar. We hebben inmiddels 36 vestigingen met in totaal een vloot van 4.500 auto’s. We willen in twee tot drie jaar groeien naar zestig vestigingen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.