Century Autogroep centraliseert sales en start verkoop aan huis

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Audi-dealeractiviteiten in Assen en Winschoten worden overgedragen aan de vestiging in Groningen. “We merken dat veel Audi-kopers vanwege het ruimere aanbod nu al kiezen voor onze vestigingen in Emmen en Groningen”, verklaart algemeen directeur Erik Meems (foto). De bedrijven in Assen en Winschoten worden Audi erkend reparateurs. 

Seat, Skoda en Volkswagen
De verkoopactiviteiten van Seat en Skoda in Veendam worden overgedragen aan Stadskanaal waar Century al een Volkswagen dealervestiging heeft. 
 
Century gaat verder investeren in het vernieuwen van de Volkswagen dealervestigingen in Assen, Emmen en Winshoten. 

Met het centraliseren van de dealeractiviteiten zegt Century `experience centra` te willen creeëren. De wijzigingen gaan niet ten koste van de werkgelegenheid, benadrukt het bedrijf. De betreffende medewerkers kunnen aan de slag op een andere vestiging binnen Century Autogroep. 

Verkoop en service aan huis
Century gaat ook verkoopbezoeken aan huis of op kantoor aanbieden. “Als de klant al vrij goed weet wat hij wil dan kan hij ook voor een thuis- of kantoorbezoek opteren. Op een moment dat hem uitkomt. Overdag of ’s avonds. Lekker makkelijk en in zijn vertrouwde omgeving. Een van onze mobiliteitsadviseurs gaat dan met de auto waar het om gaat naar de klant toe.”

Het bedrijf onderzoekt verder de mogelijkheden van het verlenen van onderhoud dicht bij of aan huis. “Vanwege concurrentiegevoeligheid kan ik hier nog niets over verklappen, het zit immers nog in de ontwikkelingsfase. Streven is wel om voor het einde van dit jaar te beginnen met de uitrol van de nieuwe serviceconcepten”, aldus Meems.

Occasioncentra
Voor zijn occasionactiviteiten heeft Century vorig jaar al een centralisatieslag ingezet. Meems: “We hebben alle occasions bij onze verkoopvestigingen in Groningen weggehaald en gecentraliseerd in ons Century Occasion Centrum in de stad, waar ruim tweehonderd occasions aangeboden worden. Ook in Winschoten is inmiddels een Occasion Centrum operationeel.”

Vorig jaar kocht Meems Century en Autobedrijf Tjeerdsma. Century Autogroep heeft zo`n vierhonderd medewerkers en zeventien vestigingen.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.