Pon schort verkoop sjoemeldiesels op

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verkoopwaarde van deze auto`s ligt naar schatting boven de 100 miljoen euro, uitgaande van een gemiddelde verkoopprijs van 40 duizend euro voor nieuwe diesels (volgens gegevens van Bovag-RAI).

Uit Amerikaans onderzoek bleek vorige week dat Volkswagen met behulp van sjoemelsoftware de uitstoot kunstmatig laag wist te houden tijdens een testcyclus. Deze dieselmotor zou in meerdere merken uit de VAG-stal (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat) zijn gebruikt. De gewraakte motoren zouden niet in Euro6-voertuigen zitten, dus de verkoop daarvan loopt door.

Op dit moment worden de Nederlandse dealers bijgepraat op het hoofdkantoor in Leusden. Iedereen die een betreffende Euro5-diesel heeft besteld, kan deze kosteloos upgraden naar een Euro6-versie. De kosten hiervan worden in eerste instantie gedragen door Pon. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.