E-laad stopt met uitgifte oplaadpasjes

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gefrustreerd
Doordat pashouders van e-laad bij alle 1.350 oplaadpunten van de stichting gratis kunnen tanken, ook in Amsterdam, kan volgens directeur Onoph Caron de ongewenste situatie ontstaan dat je bij de ene provider wel betaalt voor opladen en bij andere niet. Caron: “Door met onmiddellijke ingang te stoppen, willen we voorkomen dat gebruikers massaal overstappen naar ons, waardoor deze belangrijke stap op weg naar een volwassen systeem waarin betaald wordt voor gebruik, gefrustreerd zou kunnen worden.”

Bestaande e-laad klanten krijgen tot 31 december 2012 de tijd om over te stappen naar een andere aanbieder van oplaadpasjes. Tot die tijd kunnen ze met hun pasje nog op alle publieke oplaadpunten gratis opladen.

Stichting e-laad is een initiatief van de samenwerkende netwerkbeheerders en heeft tot doel het elektriciteitsnetwerk voor te bereiden op de grootschalige introductie van elektrisch rijden.

Cruciaal
Daartoe plaatst en onderhoudt het publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s. De afgelopen jaren gaf de stichting ook oplaadpasjes uit omdat de pasjes een cruciaal onderdeel van het systeem zijn en er in het begin geen andere aanbieders waren van pasjes waarmee je op alle publieke laadpunten kon opladen. Caron: “Inmiddels zijn er genoeg aanbieders, zodat wij ons kunnen concentreren op onze core business.” Andere pasjesleveranciers zijn onder meer The New Motion, Travelcard, en de grote energiemaatschappijen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.