Krediet van 1,5 miljard voor Leaseplan

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Leaseplan heeft een vloot van ongeveer 1,3 miljoen auto’s”, zegt woordvoerder Ward Snijders van Leaseplan Corporation.“ Dit betekent dat onze financieringsbehoefte circa €14 miljard bedraagt. Voor dit bedrag staat de vloot als activa op de balans. Om de flexibiliteit van onze financiering te vergroten, kunnen wij nu putten uit de overeengekomen kredietfaciliteit met het bankconsortium. Leaseplan kan naar behoefte krediet opnemen tot het maximaal overeengekomen bedrag.”

Onvoldoende
De kredietfaciliteit is slechts één van de financieringsvormen die Leaseplan voor het wagenpark gebruikt. Het concern is ook actief op de kapitaalmarkt met de uitgifte van obligaties. Verder beschikt het over een financieringsbron via de internetspaarbank Leaseplan Bank, die Leaseplan begin dit jaar heeft opgericht. “De crisis heeft ons geleerd dat financiële middelen via de kapitaalmarkt niet altijd of onvoldoende beschikbaar zijn”, vervolgt Snijders. “Vandaar dat Leaseplan nu uit meerdere bronnen put, waaronder deze kredietovereenkomst met het bankconsortium.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.