Ook Seat-dealers in onzekerheid

Redactie Redactie
• Laatste update:

Net als een aantal Volkswagen- en Audi-dealers vinden veel Seat-dealers dat Pon een soort van verdeel-en-heers-tactiek gebruikt, waardoor er veel onzekerheid onstaat. Niet iedere dealer weet bijvoorbeeld of er plaats voor ze is in de door Pon ontwikkelde blauwdruk van het dealernet.

“Er is in een paar zinnen gecommuniceerd of je goed presteert en hoe in grote lijnen de toekomst van je rayon er uitziet. Maar daar houdt het mee op. En dan liggen verkeerde inschattingen wel heel erg op de looer. Acht op de tien dealers weet niet waar ze aan toe zijn. Dat geeft uiteraard onrust”, aldus een Seat-dealer.

Ondanks de onrust en de kritiek is er ook bijval voor de importeur. De meeste dealers zeggen in te zien dat veranderingen noodzakelijk zijn.

Lees meer in Automotive 11 die vandaag verschijnt.

Nog geen abonnee? Vraag hier een abonnement aan. Automotive schrijft een feuilleton over de herstructureringen van verschillende dealernetwerken. In deel 3 van deze reeks: Renault.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.