‘Rabobank dwingt ons tot faillissement’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Atie van Loon-Monster, directrice van Van Trigt, heeft de Rabobank Hoeksche Waard eisen gesteld die niet in verhouding staan tot de hoogte van de aan Hyundai Van Trigt Oud-Beijerland verstrekte financiering. "Zij hebben daarmee feitelijk de financiering opgezegd. Wij hebben daarop zelf faillissement aangevraagd. Let wel: wij hebben geen achterstanden in betaling aan crediteuren en aan de belastingdienst."

Teleurstelling
Mede doordat de Rabobank Hoeksche Waard al sinds de oprichting van de Hyundai-vestiging in 1997 fungeert als huisbankier, is de teleurstelling in de bank erg groot. Van Loon-Monster vindt dat banken best aanvullende zekerheden kunnen eisen, maar die moeten dan wel in verhouding staan tot de exploitatie. "In ons geval heeft de bank geëist dat we de negatieve exploitatie afdekken met aanvullende zekerheden en daar bovenop nog eens voor circa 500 duizend euro extra garanties afgeven. Zij noemen deze extra zekerheid `een stukje bankcomfort`."

De andere dealerschappen staan juridisch los van de vestiging in Oud-Beijerland van Van Trigt en hebben geen financieringen lopen bij de Rabobank. Bij de Rabobank is niemand bereikbaar voor een reactie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.