Bovag verwacht geen garantieproblemen met retrofit

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Garantie zal vrijwel altijd toch moeten worden verleend, tenzij een defect rechtstreeks met de inbouw van het roetfilter te maken heeft. Maar daar zijn de leverancier van het roetfilter en/of de inbouwer dan weer op aan te spreken”, aldus Boon. “De klant hoeft zich dus geen zorgen te maken. In de garantiebepalingen staat vaak dat als er wijzigingen aan de auto worden aangebracht zonder toestemming van het merk, dat de garantie vervalt. Aangezien de garantie-overeenkomst een civielrechtelijke overeenkomst tussen klant en merk is, kan daarin van alles worden bepaald.”

“Echter, als zich een gebrek aan de auto voordoet waarbij geen causaal verband te vinden is tussen het gebrek en het roetfilter, kan de klant zich beroepen op de redelijkheid en billijkheid. Het is niet redelijk de garantie uit te sluiten als het gebrek niets te maken heeft met de aangebrachte wijziging.Als je een roetfilter hebt aangebracht en je laklaag laat los, dan zou het nogal vreemd zijn om te stellen dat de garantie niet van toepassing is, omdat die twee zaken niets met elkaar te maken hebben.”

“Het merk zou kunnen stellen dat de klant hier donders goed van op de hoogte had kunnen zijn, iets wat afbreuk doet aan het argument van redelijkheid en billijkheid, maar de consument kan stellen dat de overheid er alles aan doet het roetfilter te promoten, dus dat hij dit niet behoorde te verwachten. En dat versterkt de redelijkheid en billijkheid.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.