Rupro koopt alle aandelen Amtech, Brouwer directeur-af

Redactie Redactie
• Laatste update:

Brouwer had samen met Sip Meijer, Ferry van den Boom en Martin Bos na de overname twee jaar geleden nog aandelen in Amtech Automotive. Die zijn nu allemaal overgegaan naar Rupro. “We willen een aantal veranderingen doorvoeren om kosten te besparen en de efficiëntie te verbeteren”, vertelt De Graaf. “Dat gaat gepaard met grote investeringen. We willen daarom zelf de controle houden en hebben daarom besloten honderd procent van de aandelen in handen te nemen.”

Het hoofdkantoor van Amtech wordt gevestigd in het bestaande pand in Raalte. Het pand in Almere wordt binnenkort gesloten. 

Regionaal
In plaats van een strategie waarbij de activiteiten waren verdeeld in productportfolio’s, wordt Nederland nu in drie regio`s verdeeld waar het gehele productenpallet wordt aangeboden. Jop Wiertz, Bos en Joop van Goethem zijn aangesteld als verantwoordelijken voor het hele portfolio van Amtech in deze regio’s.

Brouwer wordt aangesteld als productspecialist en is in deze functie verantwoordelijk voor het leveringsprogramma verbruiksmaterialen, waaronder de merken Horn & Bauer, Rodcraft en Datex. Sip Meijer en Ferry van den Boom vormen het specialistenteam Special Automotive Tools Team (SATT). Zij gaan de regio’s op het gebied van diagnose ondersteunen.

Voorlopig heeft De Graaf de leiding over Amtech Automotive. “We zijn op zoek naar iemand om deze functie op zich te nemen, maar op dit moment neem ik deze taak op me zodat de veranderingen kunnen worden ingezet en we vanuit Rupro hierover mee kunnen denken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.