Opel-topman in Nederland om ‘aanvalsplan’ te presenteren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Afstoten
Rieck, die opgroeide in het Brabantse Cuijck maar de afgelopen 22 jaar in Duitsland woonde, is vandaag in Nederland om relaties van Opel Nederland te ontmoeten. Het meest kijkt hij uit naar zijn ontmoeting met het dealernetwerk. “Ik wil de stroom aan geruchten, valse geruchten, graag ontkrachten”, zegt Rieck. “Wij zijn en blijven onderdeel van General Motors. Sterker nog, er is niet eens discussie over het afstoten van Opel. De discussies die wij binnen GM voeren zijn niet anders dan de discussies die ik voerde bij mijn vorige werkgever.”

Rieck, die voorheen de Chinese activiteiten van Volkswagen leidde, begrijpt dat de geruchten tot onzekerheid kunnen leiden. “Daarom kom ik hier ons aanvalsplan uitleggen (dat onder de onlangs opgestapte topman Karl-Friedrich Stracke opgesteld werd, red). We blijven investeren. Er komen de komende jaren 23 nieuwe modellen, 13 nieuwe motoren en we gaan nieuwe markten betreden, zoals Rusland en Zuid-Amerika. Dat wij Europa niet uit zouden mogen, is ook zo`n gerucht dat nergens op gebaseerd is. Hetzelfde geldt voor de geruchten rond het vertrek van Stracke”, aldus de opvolger van Alain Visser.

Kostenstructuur
Wel zal Opel de kostenstructuur moeten aanpassen. De kosten per auto moeten omlaag. Iets dat volgens Rieck automatisch gebeurt als het volumel stijgt. Aan welk marktaandeel hij denkt, zegt hij niet. “We gaan eerst ons imago verbeteren. En daarnaast willen we investeren in het dealernet. Ik hoor graag van de dealers wat ze van ons verwachten. Met mijn komst wil ik laten zien dat wij er ook voor hun zijn.” 

De topman kan en wil niets zeggen over de toekomst van de Opel-fabrieken. “Daarover zijn geen nieuwe beslissingen genomen. Eerst willen we ons plan gaan uitvoeren en groei realiseren. Dat is onze belangrijkste taak.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.