Landwind keert terug in Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Landwind Motors Company Europe (LMCE), met net als vijf jaar geleden Peter Bijvelds aan het hoofd, neemt de distributie in België en Nederland op zich. Inmiddels zijn er al 25 dealers aangesteld. Daar komen er nog tien bij, verwacht Janssen. “Wij zijn nog met verschillende partijen in gesprek.” Landwind hoopt in 2011 1.500 auto`s te verkopen. Te weinig voor een stand alone dealernetwerk. “Wij gaan zeker geen eigen netwerk opzetten, alles gaat in multifranchise vorm. Vooral Kia-, Hyundai-, en Daihatsu-dealers nemen Landwind erbij.”

Van der Valk
Vijf jaar geleden barstte er een storm van kritiek, onder andere door de ANWB ingegeven, los over Landwind. De auto`s zouden te onveilig zijn. Nu is alles anders, betoogt Janssen. “De Chinezen pakken de zaken tegenwoordig heel anders aan. Wij zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe model de CV9. In samenwerking met TÜV Rheinland, RDW en TNO Automotive in Helmond zijn technische verbeteringen doorgevoerd. De typegoedkeuring is verleend door de RDW. De auto heeft nu Europese typegoedkeuring en voldoet al aan de Euro V-norm.” De verkoop van de CV9 start in Juni en de auto is er vanaf 14.495 euro. Het model komt later dit jaar ook in een elektrische uitvoering. Daarvan is de prijs nog onbekend. Ook heeft LMCE kapitaalkrachtige aandeelhouders gevonden; de familie Van der Valk investeert in het bedrijf.

In Genk komt een distributiecentrum voor de aftersales. “We willen de aftersales gelijk op hoog niveau hebben, met bijvoorbeeld marktconforme levertijden.” Ook is het lidmaatschap van de RAI Vereniging inmiddels aangevraagd. “Daar zijn we nu mee in gesprek”, aldus Janssen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.