‘Consument heeft geen band met banden’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vaco en Bovag willen het effect van banden op de verkeersveiligheid duidelijker naar voren brengen. Uit het onderzoek, waarvoor 863 particuliere automobilisten werden ondervraagd, blijkt ook dat ruim driekwart niet bekend is met het sinds 2012 verplichte Europese bandenlabel, 29 procent zegt in de winter door te rijden met zomerbanden en 18 procent kiest bij een volgende aanschaf voor de goedkoopste banden.

In hoeverre versleten of verkeerde banden de oorzaak zijn van verkeersongevallen in Nederland is niet duidelijk omdat hier geen onderzoek naar is gedaan. Maar uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek blijkt dat in bijna 1 op de drie ongevallen als gevolg van een technisch gebrek de banden de oorzaak zijn. 

“Wanneer we de cijfers in Duitsland zien, kun je op je vingers natellen dat het in Nederland nog veel slechter gesteld moet zijn, want hier is op het gebied van banden veel meer toegestaan”, zegt Vaco branchemanager Edwin Brinksma. “En als we in Nederland net zoals in Duitsland de details uit ongevalsonderzoek zouden ontsluiten, is het een stuk eenvoudiger om beleid te maken, te handhaven en bewustzijn te creëren bij het publiek.”

Lees meer op Automotive Management.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Consument heeft geen band met banden’ | Automotive Online

‘Consument heeft geen band met banden’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vaco en Bovag willen het effect van banden op de verkeersveiligheid duidelijker naar voren brengen. Uit het onderzoek, waarvoor 863 particuliere automobilisten werden ondervraagd, blijkt ook dat ruim driekwart niet bekend is met het sinds 2012 verplichte Europese bandenlabel, 29 procent zegt in de winter door te rijden met zomerbanden en 18 procent kiest bij een volgende aanschaf voor de goedkoopste banden.

In hoeverre versleten of verkeerde banden de oorzaak zijn van verkeersongevallen in Nederland is niet duidelijk omdat hier geen onderzoek naar is gedaan. Maar uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek blijkt dat in bijna 1 op de drie ongevallen als gevolg van een technisch gebrek de banden de oorzaak zijn. 

“Wanneer we de cijfers in Duitsland zien, kun je op je vingers natellen dat het in Nederland nog veel slechter gesteld moet zijn, want hier is op het gebied van banden veel meer toegestaan”, zegt Vaco branchemanager Edwin Brinksma. “En als we in Nederland net zoals in Duitsland de details uit ongevalsonderzoek zouden ontsluiten, is het een stuk eenvoudiger om beleid te maken, te handhaven en bewustzijn te creëren bij het publiek.”

Lees meer op Automotive Management.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.