Terrain Tamer introduceert aftermarket remdelen voor 4WD’s

Redactie Redactie

Remmen van vierwielaangedreven auto’s die offroad rijden worden – onder andere door grote temperatuurverschillen, water, stof, zand, stenen en modder – zwaar belast. Het gevolg is onder andere dat ze minder goed presteren en slijten. De Australische leverancier van onderdelen en accessoires voor terreinwagens ontwikkelde om deze redenen remmen die, naar eigen zeggen, ook onder zeer zware omstandigheden langer optimaal blijven presteren en minder snel slijten dan de originele OEM remdelen.

De remdelen zijn getest door de onafhankelijke Britse Motor Industries Research Association (MIRA) en voldoen aan de Europese ECE R90 kwaliteitseisen.

De Terrain Tamer remblokken zijn in samenwerking met een OEM-remmenfabrikant, die niet bij naam wordt genoemd, ontwikkeld en gemaakt van een semi-metalen materiaalsamenstelling. Hierdoor zijn ze zachter dan de blokken die autofabrikanten monteren en worden de remmen minder heet, is er minder kans op fading (oververhitting door vaak en hard remmen, red), zijn ze stiller en slijten ze minder snel.

Europees, Japans en Amerikaans

Terrain Tamer levert in totaal 60 onderdeelreferenties voor remblokken, 30 referenties voor de remschijven en eveneens 30 voor de high performance remschijven.

De remblokken zijn leverbaar voor de Europese, Japanse en Amerikaanse merken en modellen Ford Ranger, Isuzu D-Max, Land Rover Discovery, Mazda BT50, Mitsubishi Pajero en L200, Nissan Patrol, Navara en Pathfinder, Range Rover en alle Toyota 4WD modellen.

De heavy duty remschijven zijn er voor de Ford Ranger, Mazda BT50, Mitsubishi L200, Nissan Patrol, Navara en Pathfinder en eveneens alle vierwielaangedreven Toyota’s.

Voor de Mitsubishi L200 en alle 4WD Toyota’s heeft Terrain Tamer de high performance remschijven beschikbaar gemaakt.

Prijzen van de remdelen geeft Terrain Tamer niet. “Die bepalen onze wereldwijde lokale importeurs en distributeurs, maar zijn vergelijkbaar met die van andere aftermarket onderdelen.”

Terrain Tamer onderdelen worden in Nederland geleverd door onder andere Wheel Unlimited in Beesd, 4×4 Service Valkenburg, 4WD Techniek in Kolham, RV4WD Landcruisers in Harderwijk en Cruiser World in Workum. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.