Audi integreert Android in-car infotainment

Redactie Redactie
• Laatste update:

In december 2016 maakten Android moederbedrijf Google en Audi hun samenwerking bekend.

Onder de nieuwe functies vallen onder andere de muziek-stream dienst Spotify, Google Play Music, Google Assistant en een berichtencentrum voor inkomende berichten en telefoonoproepen. De Android applicaties werken volgens Audi naadloos samen met het MMI touchscreen infotainmentsysteem in het midden van het dashboard. De informatie wordt ook op het instrumentenpaneel direct in het zicht van de bestuurder weergegeven.

1,4 miljard Android gebruikers

Het is de eerste keer dat de nieuwe diensten volledig in het Audi infotainmentsysteem geïntegreerd zijn. De kaarten voor het navigatiesysteem blijven gebruik maken van Audi’s HERE database. De bestuurder kan er echter ook voor kiezen om te navigeren met Google Maps.

Het resultaat van de samenwerking tussen Android en Audi werd bekend gemaakt tijdens het Google I/O evenement. Dit evenement staat bekend als grootste en belangrijkste ontwerpcongres. Het Android systeem is gepresenteerd in het Audi Q8 sport concept platform.

Android is met 1,4 miljard actieve gebruikers het populairste mobiele platform ter wereld. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.