Kinderen klaar voor zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de meeste kinderen moet hun auto volledig zelf kunnen rijden en vooral meer zijn dan alleen een vervoermiddel. “Als auto’s zelf kunnen rijden, kan iedereen daarmee op pad, ongeacht hoe oud je bent, zelfs mensen van 70 of 80 jaar”, zei Kobei, één van de geïnterviewde kinderen.

Draaiende voorstoelen en een tafel 
Meredith vindt dat de voorstoelen naar achteren moeten kunnen draaien. “Met een tafel in het midden kunnen we dan gaan eten en op een knop drukken. De auto kan dan zelf rijden.”

De meeste geïnterviewde kinderen verwachten ook dat hun toekomstige auto oplossingen biedt om eenvoudig te kunnen parkeren. Toekomstig automobilist Ava zegt tegen een sensor waar de auto heen moet en doet dat dan ook. Daniel voegt daar aan toe: “De auto zoekt zelf een parkeerplaats en parkeert zelfstandig in, de auto is heel slim.”

Aardig voor pinguïns en ijsberen
De meeste kinderen willen dat hun auto elektrisch aangedreven wordt. Aaryan: “Mijn auto gebruikt stroom zodat hij aardig is voor pinguïns en ijsberen.” Andere kinderen hadden andere oplossingen om het gebruik van fossiele brandstof te reduceren, zoals Lela, die wil dat haar auto door snoepjes aangedreven wordt.

Volwassenen accepteren nieuwe technologieën volgens Bosch minder. Een Brits onderzoek leert dat ouderen nog onzeker zijn over autonome rijtechnologieën. Op de vraag wat een auto in 2025 zou moeten kunnen doen, antwoordde tweederde van de kinderen dat alle gewenste functionaliteiten al in moderne auto’s zitten. Een derde van de ondervraagden denkt dat hun favoriete accessoires, waaronder automatisch parkeren, al binnen twee jaar op de markt komt.

Bosch #asmartercar
De #asmartercar-campagne van Bosch heeft als doel kennis over – en acceptatie van – autonoom rijden te bevorderen met beter onderwijs. Het onderzoek leerde dat 42 procent van de 55-plussers zich niet veiliger voelt in een zelfrijdende auto.

In mei 2016 won Bosch een prijs voor meest innovatieve toeleverancier van rij-assistentie en autonoom rijden. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Kinderen klaar voor zelfrijdende auto | Automotive Online

Kinderen klaar voor zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de meeste kinderen moet hun auto volledig zelf kunnen rijden en vooral meer zijn dan alleen een vervoermiddel. “Als auto’s zelf kunnen rijden, kan iedereen daarmee op pad, ongeacht hoe oud je bent, zelfs mensen van 70 of 80 jaar”, zei Kobei, één van de geïnterviewde kinderen.

Draaiende voorstoelen en een tafel 
Meredith vindt dat de voorstoelen naar achteren moeten kunnen draaien. “Met een tafel in het midden kunnen we dan gaan eten en op een knop drukken. De auto kan dan zelf rijden.”

De meeste geïnterviewde kinderen verwachten ook dat hun toekomstige auto oplossingen biedt om eenvoudig te kunnen parkeren. Toekomstig automobilist Ava zegt tegen een sensor waar de auto heen moet en doet dat dan ook. Daniel voegt daar aan toe: “De auto zoekt zelf een parkeerplaats en parkeert zelfstandig in, de auto is heel slim.”

Aardig voor pinguïns en ijsberen
De meeste kinderen willen dat hun auto elektrisch aangedreven wordt. Aaryan: “Mijn auto gebruikt stroom zodat hij aardig is voor pinguïns en ijsberen.” Andere kinderen hadden andere oplossingen om het gebruik van fossiele brandstof te reduceren, zoals Lela, die wil dat haar auto door snoepjes aangedreven wordt.

Volwassenen accepteren nieuwe technologieën volgens Bosch minder. Een Brits onderzoek leert dat ouderen nog onzeker zijn over autonome rijtechnologieën. Op de vraag wat een auto in 2025 zou moeten kunnen doen, antwoordde tweederde van de kinderen dat alle gewenste functionaliteiten al in moderne auto’s zitten. Een derde van de ondervraagden denkt dat hun favoriete accessoires, waaronder automatisch parkeren, al binnen twee jaar op de markt komt.

Bosch #asmartercar
De #asmartercar-campagne van Bosch heeft als doel kennis over – en acceptatie van – autonoom rijden te bevorderen met beter onderwijs. Het onderzoek leerde dat 42 procent van de 55-plussers zich niet veiliger voelt in een zelfrijdende auto.

In mei 2016 won Bosch een prijs voor meest innovatieve toeleverancier van rij-assistentie en autonoom rijden. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.