Vakgarage Almelo wordt AutoFirst-garage

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

In Almelo is deze maand de eerste AutoFirst-garage geopend: AutoFirst Garage G.E. Linker. Het autobedrijf van Gerard Linker was eerder aangesloten bij Vakgarage maar stapt vanwege een verhuizing nu over op AutoFirst.

De werkplaatsformule AutoFirst, dat op een gedeelde tweede plek eindigde in het recente Rosa-onderzoek, is van de Vrooam en Fource-grossiers. Het daarbij aangesloten Twimva Automaterialen, met vestigingen in Enschede en Almelo, zet met de opening van AutoFirst in Almelo ‘een mooie stap in deze regio’ laat men in een verklaring weten. 

Verhuizen

Gerard Linker over de overstap: “Naar tevredenheid hebben we jaren onze vestiging gedraaid onder de formule van Vakgarage Almelo. We groeiden uit ons jasje en dus was het tijd om te verhuizen. We vonden een pand in Almelo, alleen met de andere Vakgarage in Almelo bijna om de hoek. Dat werd verwarrend. Daarom zochten we naar een gelijkwaardige nieuwe formule en deze vonden we met AutoFirst.” Vakgarage kwam in april in handen van LKQ Fource.

Rogier Roet, landelijk formulemanager van AutoFirst: “Garageformules zijn steeds prominenter aanwezig. Wij verwachten daarom eind dit jaar nog een flinke groeispurt voor onze AutoFirst-formule.” Inclusief de drie recente starters gaan er ‘eerder 10 dan 5 vestigingen bijkomen’ meldt Roet desgevraagd aan AM. Eind 2023 wil AutoFirst 195 aangesloten garages hebben, dat zijn er nu 153. Die groei moet naast van de LKQ Fource grossiers, zeker ook komen uit de hoek van de Vrooam-grossiers, waarbij het niet is uitgesloten dat soms garagebedrijven de overstap maken van hun huidige – entry level – werkplaatsformule naar AutoFirst. Uiteraard ligt de focus in eerste instantie op onafhankelijke universelen en ex-dealers, bevestigt de formulemanager.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Vakgarage Almelo wordt AutoFirst-garage | Automotive Online

Vakgarage Almelo wordt AutoFirst-garage

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

In Almelo is deze maand de eerste AutoFirst-garage geopend: AutoFirst Garage G.E. Linker. Het autobedrijf van Gerard Linker was eerder aangesloten bij Vakgarage maar stapt vanwege een verhuizing nu over op AutoFirst.

De werkplaatsformule AutoFirst, dat op een gedeelde tweede plek eindigde in het recente Rosa-onderzoek, is van de Vrooam en Fource-grossiers. Het daarbij aangesloten Twimva Automaterialen, met vestigingen in Enschede en Almelo, zet met de opening van AutoFirst in Almelo ‘een mooie stap in deze regio’ laat men in een verklaring weten. 

Verhuizen

Gerard Linker over de overstap: “Naar tevredenheid hebben we jaren onze vestiging gedraaid onder de formule van Vakgarage Almelo. We groeiden uit ons jasje en dus was het tijd om te verhuizen. We vonden een pand in Almelo, alleen met de andere Vakgarage in Almelo bijna om de hoek. Dat werd verwarrend. Daarom zochten we naar een gelijkwaardige nieuwe formule en deze vonden we met AutoFirst.” Vakgarage kwam in april in handen van LKQ Fource.

Rogier Roet, landelijk formulemanager van AutoFirst: “Garageformules zijn steeds prominenter aanwezig. Wij verwachten daarom eind dit jaar nog een flinke groeispurt voor onze AutoFirst-formule.” Inclusief de drie recente starters gaan er ‘eerder 10 dan 5 vestigingen bijkomen’ meldt Roet desgevraagd aan AM. Eind 2023 wil AutoFirst 195 aangesloten garages hebben, dat zijn er nu 153. Die groei moet naast van de LKQ Fource grossiers, zeker ook komen uit de hoek van de Vrooam-grossiers, waarbij het niet is uitgesloten dat soms garagebedrijven de overstap maken van hun huidige – entry level – werkplaatsformule naar AutoFirst. Uiteraard ligt de focus in eerste instantie op onafhankelijke universelen en ex-dealers, bevestigt de formulemanager.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.