Zoon Robert zet Automobielbedrijf Henk Griffioen voort

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Henk Griffioen, links, heeft Automobielbedrijf Griffioen overgedragen aan zijn zoon Robert Griffioen, rechts. (Foto: Automobielbedrijf Henk Griffioen)

Robert Griffioen heeft Automobielbedrijf Henk Griffioen in Weesp overgenomen van zijn vader Henk Griffioen. Na ruim 38 jaar gaat de oprichter van het universeel autobedrijf uit Weesp met pensioen. Dat bevestigt Robert Griffioen aan Automotive.

De overname van het familiebedrijf, dat in totaal 5 personeelsleden telt, is een jaar geleden in gang gezet, vertelt Robert Griffioen. “Officieel heb ik het autobedrijf per 1 januari 2021 overgenomen maar de overdracht van het bedrijfspand kwam pas rond in oktober. De bedrijfsoverdracht had, belastingtechnisch, wat meer voeten in de aarde dan wij vooraf hadden gedacht”, licht hij toe. “Ik heb altijd de wens gehad om het bedrijf over te nemen maar heb eerst 10 jaar bij een BMW-merkdealer gewerkt. Sinds 2017 werk ik in het familiebedrijf en nu heb ik het dus overgenomen.”

Veranderingen

Bij de overname van het autobedrijf is er volgens Griffioen geen totale ommezwaai gemaakt. “Gaandeweg heb wat veranderingen in de bedrijfsvoering aangebracht”, zegt hij. “Ik ben commerciëler ingesteld dan mijn vader, die meer interesse in de techniek heeft. Ik heb me altijd bezig gehouden met in- en verkoop van auto’s. Daar zit de grootste verandering. Wij hadden eigenlijk nooit een echte voorraad. Mijn vader had maximaal 2 auto’s staan voor de verkoop. Nu hebben wij inmiddels een voorraad van tussen de 25 en 30 auto’s. Het doel is nu om dit jaar 120 auto’s aan klanten te verkopen. Dat is ook het maximale wat wij op deze locatie aankunnen.”

Groter groeien is op de huidige locatie lastig, zegt Griffioen. “Wellicht komt er in de toekomst een locatie bij. Maar dat is een optie voor de langere termijn, dus over 5 jaar. Nu wil ik eerst een verdere professionaliseringsslag doorvoeren om het maximale uit onze mogelijkheden te halen met de middelen die wij hebben. En daarbij wil ik binnen een aantal jaar stappen maken om ook elektrische auto’s te kunnen onderhouden.”Lees in dit artikel welke kansen er liggen voor familiebedrijven.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Zoon Robert zet Automobielbedrijf Henk Griffioen voort | Automotive Online

Zoon Robert zet Automobielbedrijf Henk Griffioen voort

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Henk Griffioen, links, heeft Automobielbedrijf Griffioen overgedragen aan zijn zoon Robert Griffioen, rechts. (Foto: Automobielbedrijf Henk Griffioen)

Robert Griffioen heeft Automobielbedrijf Henk Griffioen in Weesp overgenomen van zijn vader Henk Griffioen. Na ruim 38 jaar gaat de oprichter van het universeel autobedrijf uit Weesp met pensioen. Dat bevestigt Robert Griffioen aan Automotive.

De overname van het familiebedrijf, dat in totaal 5 personeelsleden telt, is een jaar geleden in gang gezet, vertelt Robert Griffioen. “Officieel heb ik het autobedrijf per 1 januari 2021 overgenomen maar de overdracht van het bedrijfspand kwam pas rond in oktober. De bedrijfsoverdracht had, belastingtechnisch, wat meer voeten in de aarde dan wij vooraf hadden gedacht”, licht hij toe. “Ik heb altijd de wens gehad om het bedrijf over te nemen maar heb eerst 10 jaar bij een BMW-merkdealer gewerkt. Sinds 2017 werk ik in het familiebedrijf en nu heb ik het dus overgenomen.”

Veranderingen

Bij de overname van het autobedrijf is er volgens Griffioen geen totale ommezwaai gemaakt. “Gaandeweg heb wat veranderingen in de bedrijfsvoering aangebracht”, zegt hij. “Ik ben commerciëler ingesteld dan mijn vader, die meer interesse in de techniek heeft. Ik heb me altijd bezig gehouden met in- en verkoop van auto’s. Daar zit de grootste verandering. Wij hadden eigenlijk nooit een echte voorraad. Mijn vader had maximaal 2 auto’s staan voor de verkoop. Nu hebben wij inmiddels een voorraad van tussen de 25 en 30 auto’s. Het doel is nu om dit jaar 120 auto’s aan klanten te verkopen. Dat is ook het maximale wat wij op deze locatie aankunnen.”

Groter groeien is op de huidige locatie lastig, zegt Griffioen. “Wellicht komt er in de toekomst een locatie bij. Maar dat is een optie voor de langere termijn, dus over 5 jaar. Nu wil ik eerst een verdere professionaliseringsslag doorvoeren om het maximale uit onze mogelijkheden te halen met de middelen die wij hebben. En daarbij wil ik binnen een aantal jaar stappen maken om ook elektrische auto’s te kunnen onderhouden.”Lees in dit artikel welke kansen er liggen voor familiebedrijven.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.