Beelen start autodeelconcept op groengas

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beelen start het autodeelproject na het succes van de eerdere samenwerking tussen Autocentrum Beelen in Lisserbroek en De Meerlanden. Bij het autobedrijf werd een groen gas-vulstation geplaatst dat De Meerlanden voorziet van groen gas dat het wint uit gft-afval.

“We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar ik kijk ook naar de toekomst van de  autobranche. De nieuwe generatie automobilisten vindt mobiliteit belangrijker dan het bezit van een auto. Daar willen wij op inspelen”, aldus Beelen. 

Beelen is met een aantal gemeentes in onderhandeling over de start van een pilot. Daarbij wordt een groen gas-station in een woonwijk geplaatst, met daarbij vijf auto’s die op groen gas rijden. Omwonenden kunnen een auto huren en betalen per dag en gereden kilometer een bedrag. “Voor brandstof hoeven ze niet te betalen, dat wordt immers gewonnen uit het afval dat ze zelf verzamelen.”

Om het project te laten slagen, zoekt Beelen aansluiting bij de gemeenschap. “We gaan langs op scholen om kinderen te laten zien dat als ze afval scheiden, een bananenschil ervoor kan zorgen dat je auto rijdt. En voor het plaatselijke wagenparkbeheer willen we werkloze 55-plussers inschakelen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Beelen start autodeelconcept op groengas | Automotive Online

Beelen start autodeelconcept op groengas

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beelen start het autodeelproject na het succes van de eerdere samenwerking tussen Autocentrum Beelen in Lisserbroek en De Meerlanden. Bij het autobedrijf werd een groen gas-vulstation geplaatst dat De Meerlanden voorziet van groen gas dat het wint uit gft-afval.

“We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar ik kijk ook naar de toekomst van de  autobranche. De nieuwe generatie automobilisten vindt mobiliteit belangrijker dan het bezit van een auto. Daar willen wij op inspelen”, aldus Beelen. 

Beelen is met een aantal gemeentes in onderhandeling over de start van een pilot. Daarbij wordt een groen gas-station in een woonwijk geplaatst, met daarbij vijf auto’s die op groen gas rijden. Omwonenden kunnen een auto huren en betalen per dag en gereden kilometer een bedrag. “Voor brandstof hoeven ze niet te betalen, dat wordt immers gewonnen uit het afval dat ze zelf verzamelen.”

Om het project te laten slagen, zoekt Beelen aansluiting bij de gemeenschap. “We gaan langs op scholen om kinderen te laten zien dat als ze afval scheiden, een bananenschil ervoor kan zorgen dat je auto rijdt. En voor het plaatselijke wagenparkbeheer willen we werkloze 55-plussers inschakelen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.