Utrecht wil centrumverbod voor oude auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stad kent al een milieuzone die verboden gebied is voor vervuilende vrachtwagens. Ditzelfde gebied moet straks ook ontoegankelijk worden voor vervuilende personenauto’s. Op deze manier wil het Utrechtse college de luchtkwaliteit verbeteren en CO2-uitstoot verminderen. 

Eerder wilde Amsterdam al vervuilende auto’s uit de stad weren, maar dit plan is een stille dood gestorven. Of de milieuzone er in Utrecht wel komt, is nog maar de vraag. Het stadsbestuur gaat eerst overleggen met de wijkraden, belangenorganisaties, medeoverheden en bedrijfsleven alvorens het voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen. Dat gebeurt naar verwachting eind dit jaar.

Een aantal organisaties uit het bedrijfsleven, waaronder EVO, TLN, MKB Nederland en VNO-NCW laten alvast weten niets te zien in het plan van Lintmeijer. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Utrecht wil centrumverbod voor oude auto’s | Automotive Online

Utrecht wil centrumverbod voor oude auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stad kent al een milieuzone die verboden gebied is voor vervuilende vrachtwagens. Ditzelfde gebied moet straks ook ontoegankelijk worden voor vervuilende personenauto’s. Op deze manier wil het Utrechtse college de luchtkwaliteit verbeteren en CO2-uitstoot verminderen. 

Eerder wilde Amsterdam al vervuilende auto’s uit de stad weren, maar dit plan is een stille dood gestorven. Of de milieuzone er in Utrecht wel komt, is nog maar de vraag. Het stadsbestuur gaat eerst overleggen met de wijkraden, belangenorganisaties, medeoverheden en bedrijfsleven alvorens het voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen. Dat gebeurt naar verwachting eind dit jaar.

Een aantal organisaties uit het bedrijfsleven, waaronder EVO, TLN, MKB Nederland en VNO-NCW laten alvast weten niets te zien in het plan van Lintmeijer. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.