Frankrijk wil CO2-compromis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens het voorstel zou in 2012 slechts zestig procent van de nieuwe auto`s van een fabrikant aan de norm te hoeven voldoen. Pas in 2015 moet de hele vloot aan de eisen voldoen. Ook zouden de boetes voor het overschrijden omlaag gaan.

In het Europees Parlement nam de milieucommissie vorige week het oorspronkelijk voorstel van de Europese Commissie (130 gram per/km in 2012 met 91 euro boete per gram overschrijding) aan. Eerder besloot de industriecommissie wel tot uitstel. Ook Frankrijk en Duitsland kwamen onderling al overeen de CO2 norm pas in 2015 in te laten gaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.