Voormalig Pon-topman Rottinghuis nieuwe eigenaar Carros

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Carros draaide de afgelopen maanden gewoon door. (Foto: Carros)

Henk Rottinghuis, de voormalige ceo van Pon, is de nieuwe eigenaar van autoglossy Carros. Dat wordt door het bedrijf bevestigd aan Automotive. Ook Pelican-curator Stephan Voermans is akkoord.

Carros was tot mei onderdeel van Pelican Media Holding. Twee bv’s uit deze holding werden in april failliet verklaard. De Carros-bv werd niet failliet verklaard. Pelican-eigenaar Frank Kloppert zocht daarop een nieuwe eigenaar, maar Pelican-curator Voermans beargumenteerde dat de merkrechten van Carros onderdeel uitmaakten van de gefailleerde bv’s. In het faillissementsverslag schrijft hij nu akkoord te zijn met de verkoop. “Uiteindelijk is er met deze partijen overeenstemming bereikt over de verkoop van de overige activa, waaronder de inventaris en goodwill.” Het is onbekend hoeveel er betaald is voor de bladen.

Faillissementen bij Pelican Media

 • Pelican Media Holding bv
  – Carros bv
  – Pelican Custom bv (failliet)
  – Pelican Media bv (failliet)
  – Winelife bv

Rottinghuis, die van 2000 tot 2010 topman was van Pon Holdings, richtte in mei Carros Media op, waarin hij de enige bestuurder is. Tegen RTL Z laat hij weten dat er meer investeerders bij het bedrijf betrokken zijn. “Ik heb er inderdaad ook geld ingestoken. Waarom? Simpel, omdat ik van auto’s houd en het een mooi blad vind. Het zou zonde zijn als dat niet zou worden doorgezet”, tekent RTL Z op. Hij meldt niet wie de andere investeerders zijn, wel bevestigt hij dat ex-eigenaar Frank Kloppert en hoofdredacteur Carlo Brantsen bij de productie betrokken blijven. “Het is niet mijn vak. Op deze manier kan er op een mooi niveau over auto’s worden blijven gesproken en komen de abonnees niet in de kou te staan.”

Carros draaide de afgelopen maanden gewoon door. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Voormalig Pon-topman Rottinghuis nieuwe eigenaar Carros | Automotive Online

Voormalig Pon-topman Rottinghuis nieuwe eigenaar Carros

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Carros draaide de afgelopen maanden gewoon door. (Foto: Carros)

Henk Rottinghuis, de voormalige ceo van Pon, is de nieuwe eigenaar van autoglossy Carros. Dat wordt door het bedrijf bevestigd aan Automotive. Ook Pelican-curator Stephan Voermans is akkoord.

Carros was tot mei onderdeel van Pelican Media Holding. Twee bv’s uit deze holding werden in april failliet verklaard. De Carros-bv werd niet failliet verklaard. Pelican-eigenaar Frank Kloppert zocht daarop een nieuwe eigenaar, maar Pelican-curator Voermans beargumenteerde dat de merkrechten van Carros onderdeel uitmaakten van de gefailleerde bv’s. In het faillissementsverslag schrijft hij nu akkoord te zijn met de verkoop. “Uiteindelijk is er met deze partijen overeenstemming bereikt over de verkoop van de overige activa, waaronder de inventaris en goodwill.” Het is onbekend hoeveel er betaald is voor de bladen.

Faillissementen bij Pelican Media

 • Pelican Media Holding bv
  – Carros bv
  – Pelican Custom bv (failliet)
  – Pelican Media bv (failliet)
  – Winelife bv

Rottinghuis, die van 2000 tot 2010 topman was van Pon Holdings, richtte in mei Carros Media op, waarin hij de enige bestuurder is. Tegen RTL Z laat hij weten dat er meer investeerders bij het bedrijf betrokken zijn. “Ik heb er inderdaad ook geld ingestoken. Waarom? Simpel, omdat ik van auto’s houd en het een mooi blad vind. Het zou zonde zijn als dat niet zou worden doorgezet”, tekent RTL Z op. Hij meldt niet wie de andere investeerders zijn, wel bevestigt hij dat ex-eigenaar Frank Kloppert en hoofdredacteur Carlo Brantsen bij de productie betrokken blijven. “Het is niet mijn vak. Op deze manier kan er op een mooi niveau over auto’s worden blijven gesproken en komen de abonnees niet in de kou te staan.”

Carros draaide de afgelopen maanden gewoon door. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.