Politie vindt 124 duizend euro cash en wapens bij inval autobedrijf

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt de politie. Bovendien vonden agenten in het pand aan de Breevaartstraat een vuurwapen, munitie en een busje pepperspray. Twee Schiedammers van 42 en 69 jaar zijn gearresteerd op verdenking van witwassen, verzekeringsfraude, verboden wapenbezit en heling van gestolen auto-onderdelen zoals autoportieren en een airbag.

Het onderzoek naar het autobedrijf liep al enige tijd. De 42-jarige Schiedammer wordt ervan verdacht valse schademeldingen te doen en daarmee al tienduizenden euro’s te hebben opgestreken.

Enveloppen en emmers vol geld

Dinsdagochtend hielden agenten de 42-jarige eigenaar aan in zijn woning in Schiedam. Toen ze daarna voor een doorzoeking bij het bedrijf kwamen, liep de 69-jarige vader van de verdachte net naar buiten met een tas met 74 duizend euro contant. De man werd eveneens gearresteerd. Bij de doorzoeking vonden rechercheurs op verschillende plekken in het bedrijf enveloppen met bankbiljetten en emmers met muntgeld. Ook troffen ze een vuurwapen aan, een busje pepperspray en auto-onderdelen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. In totaal nam de politie bijna 124 duizend euro in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet in samenwerking met het Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV).

De politie doet de laatste jaren vaker invallen bij autobedrijven op zoek naar handel in gestolen onderdelen, btw-fraude en andere illegaliteit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Politie vindt 124 duizend euro cash en wapens bij inval autobedrijf | Automotive Online

Politie vindt 124 duizend euro cash en wapens bij inval autobedrijf

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt de politie. Bovendien vonden agenten in het pand aan de Breevaartstraat een vuurwapen, munitie en een busje pepperspray. Twee Schiedammers van 42 en 69 jaar zijn gearresteerd op verdenking van witwassen, verzekeringsfraude, verboden wapenbezit en heling van gestolen auto-onderdelen zoals autoportieren en een airbag.

Het onderzoek naar het autobedrijf liep al enige tijd. De 42-jarige Schiedammer wordt ervan verdacht valse schademeldingen te doen en daarmee al tienduizenden euro’s te hebben opgestreken.

Enveloppen en emmers vol geld

Dinsdagochtend hielden agenten de 42-jarige eigenaar aan in zijn woning in Schiedam. Toen ze daarna voor een doorzoeking bij het bedrijf kwamen, liep de 69-jarige vader van de verdachte net naar buiten met een tas met 74 duizend euro contant. De man werd eveneens gearresteerd. Bij de doorzoeking vonden rechercheurs op verschillende plekken in het bedrijf enveloppen met bankbiljetten en emmers met muntgeld. Ook troffen ze een vuurwapen aan, een busje pepperspray en auto-onderdelen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. In totaal nam de politie bijna 124 duizend euro in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet in samenwerking met het Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV).

De politie doet de laatste jaren vaker invallen bij autobedrijven op zoek naar handel in gestolen onderdelen, btw-fraude en andere illegaliteit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.