Autogebruik blijft groeien

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nederland vergrijst, maar de ouderen van de toekomst blijven langer gezond en kunnen langer blijven autorijden. Verder maken tweeverdieners meer gebruik van de auto en kiezen ook allochtonen liever voor de auto dan voor het ov. De verbetering van de sociaal-economische positie van allochtonen en het feit dat deze groep steeds meer uit de stad weg trekt, doen het autogebruik ook toenemen.

Het groeiende autogebruik gaat ten koste van het openbaar vervoer op het platteland. In de steden zal ov-gebruik wel toenemen omdat dit vaak een aantrekkelijkere manier van verplaatsen is dan de auto.

Lees het rapport “Blik op personenmobiliteit” in de rubriek Feiten & cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.