Occasionbedrijf Auto1 Group diep in rode cijfers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Retaildochter Autohero groeide wel. (Foto: Auto 1)

Auto 1 Group heeft in 2020 een verlies geleden van 143 miljoen euro; dat is iets meer dan in 2019, toen het bedrijf nog 121 miljoen euro verkies maakte. De omzet van het bedrijf kwam vorig jaar uit op 2,8 miljard euro (-19%). Dat meldt het bedrijf, dat in Nederland bekend is van Wijkopenauto’s.

Het Duitse bedrijf ging dit jaar naar de beurs. De beursgang verliep succesvol: het bedrijf schoot direct door naar een waardering van 11 miljard euro. 

Auto1 meldt in zijn jaarverslag dat de coronacrisis de groei van het bedrijf in de weg stond.

Alleen retaildochter Autohero zag zijn omzet met 66 procent toenemen tot 133 miljoen euro. Met de beursgang werd geld opgehaald om de groei van Autohero te versnellen. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat de verkoop van Autohero toeneemt van 10 duizend naar een aantal tussen de 32 en 38 duizend.

De omzet van het totale concern komt dit jaar naar verwachting uit rond de 4 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Occasionbedrijf Auto1 Group diep in rode cijfers | Automotive Online

Occasionbedrijf Auto1 Group diep in rode cijfers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Retaildochter Autohero groeide wel. (Foto: Auto 1)

Auto 1 Group heeft in 2020 een verlies geleden van 143 miljoen euro; dat is iets meer dan in 2019, toen het bedrijf nog 121 miljoen euro verkies maakte. De omzet van het bedrijf kwam vorig jaar uit op 2,8 miljard euro (-19%). Dat meldt het bedrijf, dat in Nederland bekend is van Wijkopenauto’s.

Het Duitse bedrijf ging dit jaar naar de beurs. De beursgang verliep succesvol: het bedrijf schoot direct door naar een waardering van 11 miljard euro. 

Auto1 meldt in zijn jaarverslag dat de coronacrisis de groei van het bedrijf in de weg stond.

Alleen retaildochter Autohero zag zijn omzet met 66 procent toenemen tot 133 miljoen euro. Met de beursgang werd geld opgehaald om de groei van Autohero te versnellen. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat de verkoop van Autohero toeneemt van 10 duizend naar een aantal tussen de 32 en 38 duizend.

De omzet van het totale concern komt dit jaar naar verwachting uit rond de 4 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.