Occasionportals lopen nog niet warm voor prijzenrichtlijn Bovag

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag liet gisteren weten in gesprek te zijn met de portals. Eind deze maand zou er een alomvattend plan moeten liggen om meer prijstransparantie op occasionsites te bewerkstelligen.

De branchevereniging stelt richtlijnen voor, maar niet alle branchepartijen zijn al aangehaakt. Marktplaats meldt bij monde van woordvoerder Sanne Godron nog niet in gesprek te zijn geweest. “Dus hebben we ook geen samenwerkingsovereenkomst.”

Naleving
Autotrack juicht meer transparantie toe, maar wil ook een sanctiebeleid. “Wij eisen deze transparantie al jaren en juichen het initiatief daarom ook toe. Maar we nemen vooralsnog een kritische houding aan. Het moet verder gaan dan alleen een voornemen, er moet ook naleving zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een sanctiebeleid”, aldus Frederique van de Poll, die de dagelijkse leiding heeft bij Autotrack. 

Jan-Wouter Kleinjan, verantwoordelijk voor Autotrader, is positief, maar benadrukt dat het nog wel even zal duren voor er een overeenkomst is. “De eerste conclusie is dat we het er allemaal over eens zijn dat het een goede zaak is als er meer transparantie komt over de prijzen op occasionportals. Maar over de invulling van zo’n richtlijn, en hoe en door wie het moet worden gehandhaafd is nog niet gesproken. Wij vinden dat de Bovag hier zelf ook zijn verantwoordelijkheid in moet nemen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.