Autobedrijf verantwoordelijk voor slechte inruiler

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gedaagde klant had een tien jaar oude Opel Zafira 2.2 Selection (kilometerstand 135.000) bij ABD ingeruild. Het ging om een importauto zonder NAP. De verkoopmedewerker had voorafgaand aan de inruil een korte proefrit gemaakt, maar de wagen is verder niet technisch onderzocht. 

De nieuwe eigenaar van de Zafira klopte bij het bedrijf aan omdat de auto zeer veel olie verbruikte. De zuigerveren bleken te lekken en de schade was zo groot dat er een ruilmotor in de auto moest worden geplaatst. ABD eiste van de klant die de auto had aangeboden dat hij de reparatiekosten zou betalen omdat het zou gaan om verborgen gebreken. Toen hij dat weigerde, daagde ABD hem voor de rechter. Die wees de claim af.

Lees meer op www.Autokompas.nl. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autobedrijf verantwoordelijk voor slechte inruiler | Automotive Online

Autobedrijf verantwoordelijk voor slechte inruiler

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gedaagde klant had een tien jaar oude Opel Zafira 2.2 Selection (kilometerstand 135.000) bij ABD ingeruild. Het ging om een importauto zonder NAP. De verkoopmedewerker had voorafgaand aan de inruil een korte proefrit gemaakt, maar de wagen is verder niet technisch onderzocht. 

De nieuwe eigenaar van de Zafira klopte bij het bedrijf aan omdat de auto zeer veel olie verbruikte. De zuigerveren bleken te lekken en de schade was zo groot dat er een ruilmotor in de auto moest worden geplaatst. ABD eiste van de klant die de auto had aangeboden dat hij de reparatiekosten zou betalen omdat het zou gaan om verborgen gebreken. Toen hij dat weigerde, daagde ABD hem voor de rechter. Die wees de claim af.

Lees meer op www.Autokompas.nl. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.