Vinfast stelt Nederlandse introductie uit tot volgend jaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De VF8. (Foto: Vinfast)

De Vietnamese fabrikant Vinfast heeft zijn Europese introductie met enkele maanden uitgesteld. Dat bevestigt Vinfast aan Automotive. De fabrikant heeft te maken met chiptekorten waardoor het minder auto’s kan produceren dan gewenst. Lees hier een interview met Vinfast-ceo Le Thi Thu Thuy.

De verkoopstart stond voor dit kwartaal gepland. De fabrikant meldde recent een eerste batch auto’s naar de VS te hebben gestuurd. Daarna volgt Europa, dat wordt begin volgend jaar. In Keulen en Parijs zijn de eerste twee vestigingen inmiddels open. Binnenkort opent Vinfast zijn eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam. De Vietnamese fabrikant is een van de kleine dertig nieuwkomers op de Europese markt. Lees er alles over in ons dossier nieuwkomers.

Vinfast is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Vinfast stelt Nederlandse introductie uit tot volgend jaar | Automotive Online

Vinfast stelt Nederlandse introductie uit tot volgend jaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De VF8. (Foto: Vinfast)

De Vietnamese fabrikant Vinfast heeft zijn Europese introductie met enkele maanden uitgesteld. Dat bevestigt Vinfast aan Automotive. De fabrikant heeft te maken met chiptekorten waardoor het minder auto’s kan produceren dan gewenst. Lees hier een interview met Vinfast-ceo Le Thi Thu Thuy.

De verkoopstart stond voor dit kwartaal gepland. De fabrikant meldde recent een eerste batch auto’s naar de VS te hebben gestuurd. Daarna volgt Europa, dat wordt begin volgend jaar. In Keulen en Parijs zijn de eerste twee vestigingen inmiddels open. Binnenkort opent Vinfast zijn eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam. De Vietnamese fabrikant is een van de kleine dertig nieuwkomers op de Europese markt. Lees er alles over in ons dossier nieuwkomers.

Vinfast is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.