‘Rivian werft mensen voor Nederlands distributiecentrum’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De elektrische SUV's van Rivian komen ook naar Europa (foto: Shutterstock)

Rivian is van plan een distributiecentrum voor onderdelen en accessoires te openen in Nederland, meldt het FD. Het bedrijf is actief medewerkers aan het werven. Er staan onder meer vacatures open voor een magazijnopzichter en een inventarismanager.

De beginnende autofabrikant produceerde vorig jaar iets meer dan duizend auto’s in de fabriek in het Amerikaanse Illinois. De plannen zijn groot: de capaciteit van die Amerikaanse fabriek kan opgeschaald worden tot 200 duizend, maakte ceo R.J. Scaringe vorig jaar bekend. Hij streeft ernaar om in 2030 wereldwijd 1 miljoen auto’s te verkopen. Dan gaat het om elektrisch aangedreven pick up’s, suv’s en bestelauto’s. 

Een deel daarvan is bestemd voor de Europese markt. Het bedrijf zoekt al enige tijd naar een eerste productie/assemblage locatie voor elektrische auto’s in Europa. Onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland zouden opties zijn. Eind 2020 startte Rivian al twee dochterondernemingen in Amsterdam: Rivian Europe en Rivian Netherlands. Daar werken volgens het FD zeker twintig mensen. Er is ook sprake van dat VDL Nedcar in Born de Rivian gaat assembleren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Rivian werft mensen voor Nederlands distributiecentrum’ | Automotive Online

‘Rivian werft mensen voor Nederlands distributiecentrum’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De elektrische SUV's van Rivian komen ook naar Europa (foto: Shutterstock)

Rivian is van plan een distributiecentrum voor onderdelen en accessoires te openen in Nederland, meldt het FD. Het bedrijf is actief medewerkers aan het werven. Er staan onder meer vacatures open voor een magazijnopzichter en een inventarismanager.

De beginnende autofabrikant produceerde vorig jaar iets meer dan duizend auto’s in de fabriek in het Amerikaanse Illinois. De plannen zijn groot: de capaciteit van die Amerikaanse fabriek kan opgeschaald worden tot 200 duizend, maakte ceo R.J. Scaringe vorig jaar bekend. Hij streeft ernaar om in 2030 wereldwijd 1 miljoen auto’s te verkopen. Dan gaat het om elektrisch aangedreven pick up’s, suv’s en bestelauto’s. 

Een deel daarvan is bestemd voor de Europese markt. Het bedrijf zoekt al enige tijd naar een eerste productie/assemblage locatie voor elektrische auto’s in Europa. Onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland zouden opties zijn. Eind 2020 startte Rivian al twee dochterondernemingen in Amsterdam: Rivian Europe en Rivian Netherlands. Daar werken volgens het FD zeker twintig mensen. Er is ook sprake van dat VDL Nedcar in Born de Rivian gaat assembleren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.