Citroën-dealer failliet: ‘We houden de motor draaiende’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:

Citroën-dealer Autobedrijf Dereumaux in Waalre is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Voor vader Mark en zoon Jos Noten een hard gelag. “Drie jaar geleden is het contract opgezegd, waarna wij een agentschap zijn aangegaan. Eigenlijk ging het sindsdien al slecht, wat nu tot een faillissement heeft geleid”, aldus Jos Noten. Naast Autobedrijf Deraumaux ging deze week ook Autobedrijf Stormvogels in IJmuiden failliet. 

Het autobedrijf heeft zestien medewerkers en was sinds 1963 actief. Noten is dan ook aangedaan door het faillissement. “Het ging gewoon niet meer en dan is het verschrikkelijk dat we een faillissement moeten aanvragen. We houden de motor draaiende, maar of er nog toekomst in het bedrijf zit, kan ik nu nog niet zeggen.” Noten en zijn medewerkers zijn momenteel druk bezig met de afwikkeling van lopende zaken met bestaande klanten.

Doorstart

Volgens curator Ilona van de Klundert van Taylor Wessing Advocaten worden de mogelijkheden van een doorstart nog onderzocht. “Er zijn inventariserende afspraken gemaakt met gegadigden voor een mogelijke doorstart. Ik kan echter niet met zekerheid stellen of dit daadwerkelijk tot een doorstart zal leiden. Dat is in dit stadium van het traject nog te vroeg.”

Citroën Nederland kan inhoudelijk niet ingaan op het faillissement van Autobedrijf Dereumaux. “Het is droevig nieuws, omdat de onderneming een lange staat van dienst heeft”, aldus woordvoerder Bas van der Wal van Citroën Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Citroën-dealer failliet: ‘We houden de motor draaiende’ | Automotive Online

Citroën-dealer failliet: ‘We houden de motor draaiende’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:

Citroën-dealer Autobedrijf Dereumaux in Waalre is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Voor vader Mark en zoon Jos Noten een hard gelag. “Drie jaar geleden is het contract opgezegd, waarna wij een agentschap zijn aangegaan. Eigenlijk ging het sindsdien al slecht, wat nu tot een faillissement heeft geleid”, aldus Jos Noten. Naast Autobedrijf Deraumaux ging deze week ook Autobedrijf Stormvogels in IJmuiden failliet. 

Het autobedrijf heeft zestien medewerkers en was sinds 1963 actief. Noten is dan ook aangedaan door het faillissement. “Het ging gewoon niet meer en dan is het verschrikkelijk dat we een faillissement moeten aanvragen. We houden de motor draaiende, maar of er nog toekomst in het bedrijf zit, kan ik nu nog niet zeggen.” Noten en zijn medewerkers zijn momenteel druk bezig met de afwikkeling van lopende zaken met bestaande klanten.

Doorstart

Volgens curator Ilona van de Klundert van Taylor Wessing Advocaten worden de mogelijkheden van een doorstart nog onderzocht. “Er zijn inventariserende afspraken gemaakt met gegadigden voor een mogelijke doorstart. Ik kan echter niet met zekerheid stellen of dit daadwerkelijk tot een doorstart zal leiden. Dat is in dit stadium van het traject nog te vroeg.”

Citroën Nederland kan inhoudelijk niet ingaan op het faillissement van Autobedrijf Dereumaux. “Het is droevig nieuws, omdat de onderneming een lange staat van dienst heeft”, aldus woordvoerder Bas van der Wal van Citroën Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.