Audi roept E-tron terug om mogelijk brandgevaar

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Audi roept E-tron terug. (Foto: Audi)

De Duitse autofabrikant Audi moet de de elektrische Audi E-tron terughalen wegens risico op kortsluiting en vervolgens brandgevaar. Dat blijkt uit het terugroepregister van de RDW. Er rijden in ons land 310 Audi E-trons rond. Er kan water via de oplaadkabel binnendringen in het hoog-voltage-accupakket. Als dit defect optreedt, wordt de bestuurder gewaarschuwd via het instrumentenpaneel en moet de auto direct worden uitgeschakeld en mag hij niet meer worden opgeladen.

Het gaat om Audi’s die zijn geproduceerd tot en met week 11 in 2019. Volgens Audi gaat het om een voorzorgsmaatregel en zijn er nog geen brandgevallen bekend. Woordvoerder Ard van de Eijnde laat namens Audi Nederland weten dat eigenaren van de auto’s die binnen deze productietermijn vallen, op korte termijn geïnformeerd zullen worden. De auto’s kunnen gewoon gebruikt worden, mits er geen waarschuwing in het dashboard oplicht.

Vorige maand meldde Audi dat er problemen zijn om de geplande aantallen van elektrische auto’s te behalen, omdat er te weinig batterijpakketten worden geleverd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Audi roept E-tron terug om mogelijk brandgevaar | Automotive Online

Audi roept E-tron terug om mogelijk brandgevaar

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Audi roept E-tron terug. (Foto: Audi)

De Duitse autofabrikant Audi moet de de elektrische Audi E-tron terughalen wegens risico op kortsluiting en vervolgens brandgevaar. Dat blijkt uit het terugroepregister van de RDW. Er rijden in ons land 310 Audi E-trons rond. Er kan water via de oplaadkabel binnendringen in het hoog-voltage-accupakket. Als dit defect optreedt, wordt de bestuurder gewaarschuwd via het instrumentenpaneel en moet de auto direct worden uitgeschakeld en mag hij niet meer worden opgeladen.

Het gaat om Audi’s die zijn geproduceerd tot en met week 11 in 2019. Volgens Audi gaat het om een voorzorgsmaatregel en zijn er nog geen brandgevallen bekend. Woordvoerder Ard van de Eijnde laat namens Audi Nederland weten dat eigenaren van de auto’s die binnen deze productietermijn vallen, op korte termijn geïnformeerd zullen worden. De auto’s kunnen gewoon gebruikt worden, mits er geen waarschuwing in het dashboard oplicht.

Vorige maand meldde Audi dat er problemen zijn om de geplande aantallen van elektrische auto’s te behalen, omdat er te weinig batterijpakketten worden geleverd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.