Wensink koopt Dijkstra Autogroep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Dijkstra-vestiging in Drachten. (Foto: Dijkstra)

Wensink Groep neemt Dijkstra Autogroep over. Dijkstra, dat dertien dealervestigingen heeft, is een van de grootste Citroën-dealers van Nederland en voert ook DS en Kia. De overname moet op 1 januari zijn afgerond. Dat meldt Wensink vanochtend. Alle medewerkers gaan mee en de bedrijven gaan verder onder de naam Wensink.

Laurens Stigter, ceo van Wensink, ziet in Dijkstra een welkome aanvulling. “Ik ben erg blij met deze nieuwe mijlpaal. Dijkstra vertegenwoordigt mooie merken en onze verzorgingsgebieden overlappen elkaar grotendeels. Minstens zo belangrijk is dat de culturen van onze bedrijven naadloos op elkaar aansluiten.”

Sip Dijkstra, algemeen directeur van Dijkstra, is ook verheugd met deze samenwerking. “Dit is voor mij een logische vervolgstap in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Van dual-brand naar totaalaanbieder.” 

Megabedrijf

Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding. Naast het officiële dealerschap voor de merken Mercedes-Benz, Smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij. 

Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf heeft sinds 2006 een stevige groei doorgemaakt van drie naar dertien vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. Het bedrijf maakte dit jaar een pas op de plaats, zo vertrok directeur en mede-eigenaar Patrick Olgers

In de nieuwe Dealerholding Top 60, die vorige week is verschenen, staat Wensink op plek 8 en Dijkstra Autogroep op plek 27. Opgeteld verkopen de bedrijven dit jaar meer dan 12 duizend nieuwe voertuigen, waardoor Wensink een plek zou stijgen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Wensink koopt Dijkstra Autogroep | Automotive Online

Wensink koopt Dijkstra Autogroep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Dijkstra-vestiging in Drachten. (Foto: Dijkstra)

Wensink Groep neemt Dijkstra Autogroep over. Dijkstra, dat dertien dealervestigingen heeft, is een van de grootste Citroën-dealers van Nederland en voert ook DS en Kia. De overname moet op 1 januari zijn afgerond. Dat meldt Wensink vanochtend. Alle medewerkers gaan mee en de bedrijven gaan verder onder de naam Wensink.

Laurens Stigter, ceo van Wensink, ziet in Dijkstra een welkome aanvulling. “Ik ben erg blij met deze nieuwe mijlpaal. Dijkstra vertegenwoordigt mooie merken en onze verzorgingsgebieden overlappen elkaar grotendeels. Minstens zo belangrijk is dat de culturen van onze bedrijven naadloos op elkaar aansluiten.”

Sip Dijkstra, algemeen directeur van Dijkstra, is ook verheugd met deze samenwerking. “Dit is voor mij een logische vervolgstap in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Van dual-brand naar totaalaanbieder.” 

Megabedrijf

Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding. Naast het officiële dealerschap voor de merken Mercedes-Benz, Smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij. 

Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf heeft sinds 2006 een stevige groei doorgemaakt van drie naar dertien vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. Het bedrijf maakte dit jaar een pas op de plaats, zo vertrok directeur en mede-eigenaar Patrick Olgers

In de nieuwe Dealerholding Top 60, die vorige week is verschenen, staat Wensink op plek 8 en Dijkstra Autogroep op plek 27. Opgeteld verkopen de bedrijven dit jaar meer dan 12 duizend nieuwe voertuigen, waardoor Wensink een plek zou stijgen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.