Patrick Olgers verkoopt belang in Dijkstra Auto Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Sib Dijkstra (links) en Patrick Olgers. (Foto: Dijkstra Auto Groep)

Sip Dijkstra heeft mede-vennoot Patrick Olgers uitgekocht en is daardoor volledig eigenaar van de in 1949 opgerichte dealerholding Dijkstra Auto Groep, dealer van Citroën, DS en Kia. Dat meldt het bedrijf vandaag.  

Olgers werkte sinds 1994 bij het bedrijf en werd in 2001 vennoot. “Wij kijken terug op een fijne samenwerking”, zegt Sip Dijkstra. “We hebben vele jaren samen aan het bedrijf gewerkt en zijn beiden trots op wat er nu staat.” Onder leiding van Olgers en Dijkstra groeide het bedrijf van 3 vestigingen in 2007 naar 13 in 2018. Het bedrijf staat met ruim vierduizend verkochte nieuwe auto’s in 2017 op de 23e plaats in de Automotive Dealerholding Top 60.

“Patrick heeft in de afgelopen 24 jaar een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf en heeft mij klaargestoomd om het stokje geruisloos over te nemen”, aldus Sip Dijkstra. “Het doel is om de Dijkstra Auto Groep verder uit te bouwen.”

Naast Dijkstra (algemeen directeur) bestaat de directie uit Gert Koets (commercieel directeur), Gerbrich Heimel (aftersales directeur) en Berend Feenstra (financieel directeur). 

Olgers laat aan Automotive weten dat hij nog geen concrete plannen heeft. “Ik neem rustig de tijd om mij te oriënteren op een nieuwe uitdaging”, aldus Olgers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Patrick Olgers verkoopt belang in Dijkstra Auto Groep | Automotive Online

Patrick Olgers verkoopt belang in Dijkstra Auto Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Sib Dijkstra (links) en Patrick Olgers. (Foto: Dijkstra Auto Groep)

Sip Dijkstra heeft mede-vennoot Patrick Olgers uitgekocht en is daardoor volledig eigenaar van de in 1949 opgerichte dealerholding Dijkstra Auto Groep, dealer van Citroën, DS en Kia. Dat meldt het bedrijf vandaag.  

Olgers werkte sinds 1994 bij het bedrijf en werd in 2001 vennoot. “Wij kijken terug op een fijne samenwerking”, zegt Sip Dijkstra. “We hebben vele jaren samen aan het bedrijf gewerkt en zijn beiden trots op wat er nu staat.” Onder leiding van Olgers en Dijkstra groeide het bedrijf van 3 vestigingen in 2007 naar 13 in 2018. Het bedrijf staat met ruim vierduizend verkochte nieuwe auto’s in 2017 op de 23e plaats in de Automotive Dealerholding Top 60.

“Patrick heeft in de afgelopen 24 jaar een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf en heeft mij klaargestoomd om het stokje geruisloos over te nemen”, aldus Sip Dijkstra. “Het doel is om de Dijkstra Auto Groep verder uit te bouwen.”

Naast Dijkstra (algemeen directeur) bestaat de directie uit Gert Koets (commercieel directeur), Gerbrich Heimel (aftersales directeur) en Berend Feenstra (financieel directeur). 

Olgers laat aan Automotive weten dat hij nog geen concrete plannen heeft. “Ik neem rustig de tijd om mij te oriënteren op een nieuwe uitdaging”, aldus Olgers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.