Jato: Nederland slechtste jongetje van de klas

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alleen Cyprus doet het nog iets slechter (-44,2%) maar dit zijn geschatte aantallen. In heel Europa bedraagt de verkoopdaling over deze periode 5,2%. 

Juli
In Europa werden in de afgelopen maand gemiddeld 4,9% meer nieuwe auto`s verkocht dan in juli vorig jaar. 

Met name Spanje laat een herstel van de nieuwverkoop zien: er werden 16,5% meer nieuwe auto`s verkocht dan in juli 2012. Ook Frankrijk en Duitsland noteren een stijging: respectievelijk 0,9% en 2,1%. De verkoop in Groot-Britannië blijft groeien, dit keer met 12%. Italië zag als enige van de `grote vijf` een daling: van 1,8%.   

Volkswagen
Het bestverkopende merk in heel Europa is nog steeds Volkswagen en dan met name de Polo en de Golf. Dit ondanks een verkoop die tot augustus 6,9 procent lager ligt dan in 2012.

Volgens de Jato-cijfers heeft Nederland in de maand juli 0,2% minder nieuwe auto`s verkocht. Eerder bleek uit RDC-cijfers dat de registratiedaling 0,8% bedroeg. Het verschil zit hem erin dat RDC noteert hoeveel nieuwe auto`s er op kenteken zijn gezet en Jato zegt de daadwerkelijke verkopen te noteren.  

Bekijk het overzicht van Jato in de rubriek Feiten & cijfers 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.