Pon herschikt Skoda-netwerk: Hansen naar Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Pon wil niemand commentaar geven op de herstructurering van het Skoda-dealernetwerk. “We zijn altijd bezig te kijken hoe we onze business kunnen versterken”, reageert woordvoerder Jacques Geijsen. “Zo zijn we ook bij Skoda met verschillende dingen bezig.” Welke dat zijn, wil Geijsen niet kwijt. “We houden alle betrokkenen daarvan op de hoogte. Verder doen we er geen mededelingen over.”

Angst
Ook Skoda-dealer en voorzitter van de Skoda dealervereniging Maurice Verdaat wil desgevraagd geen commentaar geven. “Er spelen bij Pon op dit moment verschillende dingen, maar daarvoor moet je bij de importeur zijn.” Ook de meeste andere dealers zijn terughoudend met hun informatie en willen in elk geval niet met naam genoemd worden. “We hebben de instructie om niet met de pers te praten en alle vragen door te verwijzen naar de importeur”, aldus een Skoda-dealer die anoniem wil blijven.

Uitgelachen
Een van de spaarzame dealers die wel iets wil zeggen, is Hansen in Venray. Hij is een van de eerste slachtoffers vande  het nieuwe beleid: na twaalf jaar heeft importeur zijn Skoda-dealerschap beëindigd. “Spijtig”, aldus directeur-eigenaar Roland Hansen, die vertelt dat de brief van Pon in januari op de mat viel. “Toen we twaalf jaar geleden begonnen met het merk, lachte iedereen ons uit. Maar wij hebben het merk in deze regio groot gemaakt. Net nu we daar de vruchten van kunnen plukken, worden we door de importeur opgezegd.” Hansen, die ook Nissan voert, raakt daarmee in een klap tweederde van zijn omzet kwijt aan de nieuwe Skoda-dealer voor de regio, Auto Arena in Venlo. Dat bedrijf voert ook de Pon-merken VW, Audi en Seat.

Lege zaak
Om het gat op te vullen, heeft Hansen per 1 juni het dealerschap van Opel op zich genomen. “Daar zijn we erg blij mee. Ik weet van Skoda-collega’s die door de herstructureringsactie van Pon straks met een lege zaak zitten”, zegt mede-eigenaar Dianne Hansen. Omdat Auto Arena ook een vestiging in Venray heeft, koos Hansen er voor om geen Erkend Reparateur voor Skoda te worden. “Wij zien meer brood in Opel. Hoewel we er nog maar net mee begonnen zijn, gaat de verkoop vlot.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Pon herschikt Skoda-netwerk: Hansen naar Opel | Automotive Online

Pon herschikt Skoda-netwerk: Hansen naar Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Pon wil niemand commentaar geven op de herstructurering van het Skoda-dealernetwerk. “We zijn altijd bezig te kijken hoe we onze business kunnen versterken”, reageert woordvoerder Jacques Geijsen. “Zo zijn we ook bij Skoda met verschillende dingen bezig.” Welke dat zijn, wil Geijsen niet kwijt. “We houden alle betrokkenen daarvan op de hoogte. Verder doen we er geen mededelingen over.”

Angst
Ook Skoda-dealer en voorzitter van de Skoda dealervereniging Maurice Verdaat wil desgevraagd geen commentaar geven. “Er spelen bij Pon op dit moment verschillende dingen, maar daarvoor moet je bij de importeur zijn.” Ook de meeste andere dealers zijn terughoudend met hun informatie en willen in elk geval niet met naam genoemd worden. “We hebben de instructie om niet met de pers te praten en alle vragen door te verwijzen naar de importeur”, aldus een Skoda-dealer die anoniem wil blijven.

Uitgelachen
Een van de spaarzame dealers die wel iets wil zeggen, is Hansen in Venray. Hij is een van de eerste slachtoffers vande  het nieuwe beleid: na twaalf jaar heeft importeur zijn Skoda-dealerschap beëindigd. “Spijtig”, aldus directeur-eigenaar Roland Hansen, die vertelt dat de brief van Pon in januari op de mat viel. “Toen we twaalf jaar geleden begonnen met het merk, lachte iedereen ons uit. Maar wij hebben het merk in deze regio groot gemaakt. Net nu we daar de vruchten van kunnen plukken, worden we door de importeur opgezegd.” Hansen, die ook Nissan voert, raakt daarmee in een klap tweederde van zijn omzet kwijt aan de nieuwe Skoda-dealer voor de regio, Auto Arena in Venlo. Dat bedrijf voert ook de Pon-merken VW, Audi en Seat.

Lege zaak
Om het gat op te vullen, heeft Hansen per 1 juni het dealerschap van Opel op zich genomen. “Daar zijn we erg blij mee. Ik weet van Skoda-collega’s die door de herstructureringsactie van Pon straks met een lege zaak zitten”, zegt mede-eigenaar Dianne Hansen. Omdat Auto Arena ook een vestiging in Venray heeft, koos Hansen er voor om geen Erkend Reparateur voor Skoda te worden. “Wij zien meer brood in Opel. Hoewel we er nog maar net mee begonnen zijn, gaat de verkoop vlot.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.