Omzetdaling bij PSA en Tomtom

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij de autodivisie kwam de omzet 14 procent lager uit op jaarbasis. In Europa was sprake van een krimp van 8 procent, wat PSA deels toeschrijft aan de sloopregelingen in de diverse landen, die in het eerste kwartaal van 2011 nog voor een opleving zorgden in de verkopen.

De omzet van de autodivisie kwam uit op 9,7 miljard euro tegen 11,3 een jaar eerder. Wereldwijd verkocht de groep in Q1 790.100 voertuigen. Dat zijn er 14,2 procent minder dan een jaar eerder.

Volgens PSA is er in Europa net als in het laatste kwartaal van vorig jaar, nog steeds sprake van druk op de prijzen. De Zuid-Europese markten zijn aanzienlijk verslechterd. Het bedrijf verwacht dat deze situatie ook in het tweede kwartaal aanhoudt.

Ook Tomtom zag haar omzet teruglopen. De omzet daalde in het eerste kwartaal met 12 procent naar 233 miljoen euro. Het bedrijf maakte in deze periode 2 miljoen euro verlies. Vorig jaar realiseerde de producent van navigatiesystemen nog een nettowinst van 11 miljoen in q1 2011.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.