Chevrolet Nederland stelt EV-dealers aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vijf dealers gaan vanuit zes locaties de Volt verkopen. “Zolang de aantallen nog beperkt zijn, heeft het geen nut om veel dealers aan te stellen. We willen namelijk wel dat ze een rendabele business case hebben”, aldus Dubbelman. “Volgend jaar zullen nog er meer dealers bijkomen. Uiteindelijk is het streven om alle dealers onze EV-producten te laten verkopen.”

De investering voor de dealers bedraagt enkele tienduizenden euro`s. Komend jaar denkt Dubbelman tussen de 400 en 500 Volts te verkopen. “Zoveel krijgen we er geleverd. Het is een voordeel dat de vraag groter is dan het aanbod. Dan hoeven we niet te pushen.”

De eerste Volts worden voornamelijk via Chevrolet Lease en de grote leasemaatschappijen weggezet. Of er ook een particuliere markt is voor de Volt, weet Dubbelman niet. “We hebben er onderzoek naar laten doen, omdat het ook voor particulieren een investering is die ze kunnen terugverdienen. Maar het is moeilijk in te schatten.”

Chevrolet heeft de volgende dealers aangesteld:

  • Auto Aaltink in Nijverdal 
  • Roberts in Den Haag
  • Auto Bakkenes (Bema) in Apeldoorn
  • Nefkens (Bema) in Amersfoort 
  • Van Esch in Eindhoven
  • Autopalace in Zwolle

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.