ABN Amro: autoretail plust 5 procent in 2011

Redactie Redactie
• Laatste update:

De trend van klein en zuinig verandert dit jaar naar ‘groter en zuinig’, omdat er steeds meer middenklasse auto’s zijn die ook voordeel hebben van het fiscale stimuleringsbeleid. Een opvallende uitspraak van de onderzoekers: de groei wordt vooral zichtbaar in het zakelijke segment, waar de auto’s “over het algemeen worden verkocht met een ruimere marge tegen een hogere prijs”.

Nieuwverkoop 10% hoger
ABN AMRO verwacht dat de nieuwverkoop dit jaar 10 procent hoger uitpakt dan vorig jaar. Dat betekent een verkoop van 530 duizend auto’s. De stijging komt mede doordat de zakelijke markt aantrekt: naast de ‘reguliere’ vervangingsvraag lopen ook de leasecontracten af die tijdens de crisis zijn verlengd. Daarnaast wordt de vraag verder gestimuleerd door de fiscale stimuleringsmaatregelen voor zuinige auto’s.

In de rubriek Feiten & Cijfers vindt u de complete sectorupdate.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ABN Amro: autoretail plust 5 procent in 2011 | Automotive Online

ABN Amro: autoretail plust 5 procent in 2011

Redactie Redactie
• Laatste update:

De trend van klein en zuinig verandert dit jaar naar ‘groter en zuinig’, omdat er steeds meer middenklasse auto’s zijn die ook voordeel hebben van het fiscale stimuleringsbeleid. Een opvallende uitspraak van de onderzoekers: de groei wordt vooral zichtbaar in het zakelijke segment, waar de auto’s “over het algemeen worden verkocht met een ruimere marge tegen een hogere prijs”.

Nieuwverkoop 10% hoger
ABN AMRO verwacht dat de nieuwverkoop dit jaar 10 procent hoger uitpakt dan vorig jaar. Dat betekent een verkoop van 530 duizend auto’s. De stijging komt mede doordat de zakelijke markt aantrekt: naast de ‘reguliere’ vervangingsvraag lopen ook de leasecontracten af die tijdens de crisis zijn verlengd. Daarnaast wordt de vraag verder gestimuleerd door de fiscale stimuleringsmaatregelen voor zuinige auto’s.

In de rubriek Feiten & Cijfers vindt u de complete sectorupdate.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.