Personenautopark slecht grens van 8 miljoen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het totale aantal geregistreerde personenauto’s nam afgelopen jaar toe met 198.579. De meest verhandelde occasion was volgens Bovag en RDC vorig jaar (weer) de VW Golf met 44.664 exemplaren, gevolgd door de Opel Astra, de Opel Corsa, VW Polo en Renault Mégane.

Statijden historisch laag
Bovag en RDC melden dat de statijden eind vorig jaar historisch laag waren. Waar in 2009 de gemiddelde statijd van een occasion nog opliep van 76,6 dagen in januari tot 80,1 dagen in december, daalde de gemiddelde statijd in december 2010 tot 72,2 dagen. Het gaat daarbij volgens Bovag om “reële statijden, van aan eindgebruikers verkochte auto`s”.

Tegelijk nam de voorraad te koop staande occasions iets toe. Mede onder invloed van de sloopregeling daalde de bedrijfsvoorraad occasions die bij autobedrijven te koop stonden in december 2009 tot onder de 300.000, in december 2010 wachtten 325.861 occasions bij autobedrijven op een nieuwe eigenaar.

Foto: niet van de eerste plaats te branden: de VW Golf.