Meerderheid MKB-ondernemers kiest voor privéauto

Steven Don Steven Don
Meerderheid MKB-ondernemers kiest voor privéauto

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • van Zanten

    Een tankpas is overbodig en kost alleen maar geld als je de brandstofkosten betaalt met een zakelijk betaalpas van het bedrijf. Dan kun je ook gewoon de BTW aftrekken. Dat wordt er gemakshalve door Tom is alle reclameuitingen niet bij verteld.

  • Roel Hindriks

    In weerwil van wat Van Zanten’s bericht doet vermoeden is de BTW met gebruik van een brandstofkaart volledig en ook nog eens veel eenvoudiger verrekenbaar, nl. op basis van de maandelijkse factuur, terwijl bij gebruik van de gewone betaalkaart het bewaren van benzinebonnetjes noodzakelijk blijft. De brandstofkaart is echt veel efficiënter voor de administratie, gewoon een paar maanden proberen, dan weet je het heel zeker.
    Daarnaast biedt de brandstofcard specifieke gegevens die direct info geven over het brandstofverbruik en is het boeken als onderdeel van de autokosten een fluitje van een cent.