Dossier Pouw: Lease Unlimited naar VWPFS

Redactie Redactie
• Laatste update:

Geen van de partijen, dan wel de curatoren, wil reageren op het nieuws. Deze week maakte Pon al bekend een belang te hebben genomen in de VW- en Audi-tak van Pouw.

De overname van Lease Unlimited door VWPFS lag in de lijn der verwachting, gezien de nauwe financiële banden tussen de bedrijven. Voor beide bedrijven geldt dat ze hoofdelijk aansprakelijk waren voor de forse schulden bij zowel ING als DFM (onderdeel van VWPFS). De vordering van ING bedraagt 23 miljoen euro, die van DFM bedroeg eind april 98 miljoen euro. Beide bedrijven claimen pandrecht te hebben op de aandelen van beide bedrijven.

Faillissementsverslag
Dit blijkt uit de eerste faillissementsverslag, dat vorige week is gepubliceerd. Hierin staat onder meer dat forse verliezen in het eerste kwartaal van 2014 het bedrijf uiteindelijk de das omdeden. Er was toen al sprake van verscherpt toezicht (ex-Pon-directeur Xeno Grimmelt hield namens ING toezicht bij het bedrijf) en verkortte financiering.

Geprobeerd is om het bedrijf af te slanken, maar een reeks aan borgstellingen en huurverplichtingen vanuit de holding voorkwam dat.

De curatoren hebben nu beide gezonde dochters verkocht. Eerder al ging Pouw West (Peugeot) en de schadetak naar Van Mossel. Van Mossel betaalde voor de Peugeot-tak acht ton goodwill, schrijven de curatoren.

Lees hier de faillissementsverslagen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dossier Pouw: Lease Unlimited naar VWPFS | Automotive Online

Dossier Pouw: Lease Unlimited naar VWPFS

Redactie Redactie
• Laatste update:

Geen van de partijen, dan wel de curatoren, wil reageren op het nieuws. Deze week maakte Pon al bekend een belang te hebben genomen in de VW- en Audi-tak van Pouw.

De overname van Lease Unlimited door VWPFS lag in de lijn der verwachting, gezien de nauwe financiële banden tussen de bedrijven. Voor beide bedrijven geldt dat ze hoofdelijk aansprakelijk waren voor de forse schulden bij zowel ING als DFM (onderdeel van VWPFS). De vordering van ING bedraagt 23 miljoen euro, die van DFM bedroeg eind april 98 miljoen euro. Beide bedrijven claimen pandrecht te hebben op de aandelen van beide bedrijven.

Faillissementsverslag
Dit blijkt uit de eerste faillissementsverslag, dat vorige week is gepubliceerd. Hierin staat onder meer dat forse verliezen in het eerste kwartaal van 2014 het bedrijf uiteindelijk de das omdeden. Er was toen al sprake van verscherpt toezicht (ex-Pon-directeur Xeno Grimmelt hield namens ING toezicht bij het bedrijf) en verkortte financiering.

Geprobeerd is om het bedrijf af te slanken, maar een reeks aan borgstellingen en huurverplichtingen vanuit de holding voorkwam dat.

De curatoren hebben nu beide gezonde dochters verkocht. Eerder al ging Pouw West (Peugeot) en de schadetak naar Van Mossel. Van Mossel betaalde voor de Peugeot-tak acht ton goodwill, schrijven de curatoren.

Lees hier de faillissementsverslagen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.