Autorent Huurmij koopt Autorent Zoetermeer

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kernactiviteiten
Autorent Zoetermeer is nu eigendom van Richard Versluis, die daarnaast dealerschappen van Skoda, Suzuki en Chevrolet en een Bosch Car Service exploiteert. Versluis wil zich toeleggen op de verkoop- en aftersalesactiviteiten. “In de autoverhuur heb je voor een gezonde businesscase tegenwoordig meer schaalgrootte nodig”, aldus Versluis. “Daarom gaan we weer meer focussen op onze kernactiviteiten.”

Lage kostprijs
Voor Autorent Huurmij betekent de overname juist een nieuwe stap in de schaalvergroting. Het bedrijf groeit naar zo’n 450 voertuigen, waarvan circa 250 in shortlease. “De hoogte van de tarieven in de verhuur liggen wel zo’n beetje vast. Daar kun je je dus niet op onderscheiden”, zegt mede-directeur Koen van Ulden van Autorent Huurmij. “Een gezonde marge moet dus komen uit een lage kostprijs. Wij komen nu op een omvang dat we de stap kunnen maken dat we kosten kunnen reduceren op gebied van overhead en bijvoorbeeld door centrale inkoop van voertuigen en verzekeringen.”

Van Ulden (38) denkt in de regio Zoetermeer autonoom verder te kunnen groeien, zowel op de zakelijke als op de particuliere markt. “Er zitten in de buurt veel interessante bedrijven waar nog nauwelijks acquisitie op is gedaan.”

Ondanks dat de verhuurmarkt onder druk staat verwacht Van Ulden de komende jaren verder te kunnen groeien. “Veel verhuurbedrijven hebben moeite het hoofd boven water te houden, maar dat biedt ook weer kansen.” De Huurmij-directeur zegt de ogen dan ook open te houden. “Er zijn nu nog geen concrete plannen, maar ik sluit niet uit dat er op termijn nog andere overnames zullen volgen.”

Op de foto: Koen van Ulden (r.) en de meeverhuizende vestigingsmanager Zoetermeer, Marco Dijkxhoorn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.