MKB Lease digitaliseert inname en facturatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schouwing van retour genomen auto’s gebeurt voortaan op een door de klant aangegeven locatie, waarbij de expert zijn rapport met behulp van een iPad opstelt. Het rapport wordt direct met de berijder doorgenomen en ter plekke digitaal ondertekend. Het rapport gaat vervolgens automatisch per e-mail naar MKB Lease met een cc naar de wagenparkbeheerder van de klant.

Discussie
“Bij inname is er snel onduidelijkheid over inleverschades”, zegt algemeen directeur Arjan Overbeeke van MKB Lease. “Als de berijder of het bedrijf niet bij de inname aanwezig is en er komt vervolgens een rekening vanwege schade, dan ontstaat er nog wel eens discussie of die schade niet tijdens het transport is ontstaan. Met de nieuwe manier van werken wordt dat zoveel mogelijk uitgebannen.”

Het innameproces en de afwikkeling van het leasecontract verloopt door de digitalisering volgens MKB Lease bovendien sneller. “De klant kan alle factuurgegevens downloaden of online bekijken en analyseren tot zeven jaar na dato”, aldus Overbeeke. “Bijkomend voordeel is een vermindering van de papierstromen binnen de organisatie.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

MKB Lease digitaliseert inname en facturatie | Automotive Online

MKB Lease digitaliseert inname en facturatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schouwing van retour genomen auto’s gebeurt voortaan op een door de klant aangegeven locatie, waarbij de expert zijn rapport met behulp van een iPad opstelt. Het rapport wordt direct met de berijder doorgenomen en ter plekke digitaal ondertekend. Het rapport gaat vervolgens automatisch per e-mail naar MKB Lease met een cc naar de wagenparkbeheerder van de klant.

Discussie
“Bij inname is er snel onduidelijkheid over inleverschades”, zegt algemeen directeur Arjan Overbeeke van MKB Lease. “Als de berijder of het bedrijf niet bij de inname aanwezig is en er komt vervolgens een rekening vanwege schade, dan ontstaat er nog wel eens discussie of die schade niet tijdens het transport is ontstaan. Met de nieuwe manier van werken wordt dat zoveel mogelijk uitgebannen.”

Het innameproces en de afwikkeling van het leasecontract verloopt door de digitalisering volgens MKB Lease bovendien sneller. “De klant kan alle factuurgegevens downloaden of online bekijken en analyseren tot zeven jaar na dato”, aldus Overbeeke. “Bijkomend voordeel is een vermindering van de papierstromen binnen de organisatie.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.