Merkel ‘verbijsterd’ over bonusstijging VW-top

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Dat melden diverse media vandaag, waaronder het FD. De ceo Matthias Müller verdiende in 2017 40 procent meer dan in 2016: hij ontving in totaal een vergoeding van 10,1 miljoen euro. Merkel zei verbijsterd te zijn over de salarisgroei. “Ik ben blij dat het bedrijf winst maakt, zodat het kan kan blijven investeren, maar ik ben verbijsterd over de hoogte van de bonussen”, zo citeren diverse media de Bondskanselier. Lees ook: Volkswagen participeert in bijeenkomst over integer zakendoen.

Winst

Volkswagen Groep maakte in 2017 11,6 miljard euro winst na belastingen, tegenover 5,4 miljard euro in 2016. Het concern liep als eerste tegen de lamp in het dieselschandaal, waarbij de uitstoot van dieselauto’s gedurende testen worden gemanipuleerd. Ondanks dat het totaalbedrag aan boetes en schadeclaims inmiddels in de miljarden loopt, slaagt het bedrijf er toch in winst te maken.

Er werden door Volkswagen AG in 2017 in totaal 10,7 miljoen auto’s verkocht, 4,3 procent meer dan in 2016. Het operationele resultaat (voor bijzondere lasten zoals dieselgate) bedroeg 17 miljard euro, 2,4 miljard meer dan in 2016. Bekijk hier het jaarverslag van de groep.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.