Lage restwaarden veroorzaken ‘dramatische’ koersval Hertz

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

“In de Verenigde Staten is een voorziening van 40 miljoen dollar genomen op vlootkosten”, legt Van den Helder uit. “De omzet is gelijk gebleven, de winst ligt precies die 40 miljoen dollar lager. Het vorige management was vergeten de Amerikaanse vloot te vernieuwen. Het nieuwe management heeft dit jaar 400 duizend auto’s vervangen en nog eens 40 duizend auto’s aan de vloot toegevoegd. Bij die auto’s die vervangen zijn, waren de remarketingopbrengsten lager dan verwacht. En daar is een eenmalige voorziening voor genomen”, legt Van den Helder uit.

In 2014 werden boekhoudkundige fouten bij Hertz ontdekt, zogenoemde accounting issues. Ook die hebben invloed op de resultaten. Die problemen zijn nu opgelost, stelt van den Helder. Hij kijkt ook vooruit. “Alle aandacht gaat nu naar verdere digitalisering van Hertz. In Amerika investeren we nu 278 miljoen dollar in een nieuw automatiseringssysteem.”

Terroristische aanslagen

In Europa gaat het volgens Van den Helder goed, maar toch was het resultaat in het derde kwartaal lager. “De terroristische aanslagen in Frankrijk en België zorgen voor minder toerisme en minder zakelijke reizigers naar die landen.” Vooral Frankrijk is een belangrijke markt voor Hertz en daar liep het toerisme met ruim acht procent terug. “Dat merken wij direct.”

Volgens Van den Helder is er ondanks de beursdaling geen reden tot paniek. “Het is heftig, maar niet structureel. In Nederland gaat het goed en in België hebben we last van de gevolgen van de aanslagen in maart, maar zijn we nog steeds een gezond bedrijf.”

In Nederland startte Hertz dit jaar ook met private lease.

Lage restwaarden veroorzaken ‘dramatische’ koersval Hertz | Automotive Online

Lage restwaarden veroorzaken ‘dramatische’ koersval Hertz

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

“In de Verenigde Staten is een voorziening van 40 miljoen dollar genomen op vlootkosten”, legt Van den Helder uit. “De omzet is gelijk gebleven, de winst ligt precies die 40 miljoen dollar lager. Het vorige management was vergeten de Amerikaanse vloot te vernieuwen. Het nieuwe management heeft dit jaar 400 duizend auto’s vervangen en nog eens 40 duizend auto’s aan de vloot toegevoegd. Bij die auto’s die vervangen zijn, waren de remarketingopbrengsten lager dan verwacht. En daar is een eenmalige voorziening voor genomen”, legt Van den Helder uit.

In 2014 werden boekhoudkundige fouten bij Hertz ontdekt, zogenoemde accounting issues. Ook die hebben invloed op de resultaten. Die problemen zijn nu opgelost, stelt van den Helder. Hij kijkt ook vooruit. “Alle aandacht gaat nu naar verdere digitalisering van Hertz. In Amerika investeren we nu 278 miljoen dollar in een nieuw automatiseringssysteem.”

Terroristische aanslagen

In Europa gaat het volgens Van den Helder goed, maar toch was het resultaat in het derde kwartaal lager. “De terroristische aanslagen in Frankrijk en België zorgen voor minder toerisme en minder zakelijke reizigers naar die landen.” Vooral Frankrijk is een belangrijke markt voor Hertz en daar liep het toerisme met ruim acht procent terug. “Dat merken wij direct.”

Volgens Van den Helder is er ondanks de beursdaling geen reden tot paniek. “Het is heftig, maar niet structureel. In Nederland gaat het goed en in België hebben we last van de gevolgen van de aanslagen in maart, maar zijn we nog steeds een gezond bedrijf.”

In Nederland startte Hertz dit jaar ook met private lease.