‘Müller en Winterkorn wisten al in 2006 van fraude’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Onlangs werd bekend dat VW in Amerika een schikking van meer dan 10 miljard euro heeft getroffen. Hiermee moeten gedupeerde consumenten worden gecompenseerd.

Schneiderman, die de zaak voert namens de staat New York, haalde hard uit naar het concern, meldt de NY Times. Volgens hem was de top van het bedrijf wel degelijk op de hoogte en heeft het jaren geprobeerd de fraude in de doofpot te stoppen. Müller en Winterkorn hebben altijd ontkend op de hoogte te zijn. Volgens Schneiderman blijkt uit interne documenten dat dit niet het geval is.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Müller en Winterkorn wisten al in 2006 van fraude’ | Automotive Online

‘Müller en Winterkorn wisten al in 2006 van fraude’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Onlangs werd bekend dat VW in Amerika een schikking van meer dan 10 miljard euro heeft getroffen. Hiermee moeten gedupeerde consumenten worden gecompenseerd.

Schneiderman, die de zaak voert namens de staat New York, haalde hard uit naar het concern, meldt de NY Times. Volgens hem was de top van het bedrijf wel degelijk op de hoogte en heeft het jaren geprobeerd de fraude in de doofpot te stoppen. Müller en Winterkorn hebben altijd ontkend op de hoogte te zijn. Volgens Schneiderman blijkt uit interne documenten dat dit niet het geval is.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.