Bloomberg: jaren ’20 in teken doorbraak EV

Redactie Redactie
• Laatste update:

De prijs van accu’s is het afgelopen jaar met 35 procent gedaald en als dit doorzet is over zes jaar de EV net zo betaalbaar zijn als een brandstof aangedreven auto. In 2040 verwacht Bloomberg dat een volledig elektrisch aangedreven auto zo’n 20 duizend dollar (20 duizend euro, tegen huidige valutawaarde) kost. Daarmee heeft ongeveer 35 procent van de nieuwe auto’s wereldwijd een stekker. 

De EV-verkoop steeg met zestig procent vorig jaar, in de EU werd een verdubbeling genoteerd. Naar verwachting zal tussen 2024 en 2028 de elektrische auto de vraag naar olie doen afnemen met 2 miljoen vaten per dag, wat een nieuwe oliecrisis zal veroorzaken, aldus Bloomberg. 

De grootste uitdaging zijn de accu`s en elektriciteitvoorzieningen. In 2040 vragen EV`s zo`n 1.900 terawatt aan stroom, dat is zo`n 10 procent van de vorig jaar wereldwijd geproduceerde elektriciteit. 

Lees hier de analyse van Bloomberg over de EV-markt.