Actueel: APK-Markt trekt opnieuw aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het aantal apk’s groeide in 2014 voor het eerst sinds jaren doordat het effect van de nieuwe (lagere) keuringsfrequentie grotendeels was weggeëbd. In 2015 was er nog steeds sprake van groei, maar met 1,8 procent was die deze een stuk lager dan de 4,6 procent in 2014. Tussen januari en juli van dit jaar keurden autobedrijven weer meer auto’s. Hierbij deden universele autobedrijven de beste zaken door 2,8 procent meer voertuigen aan een periodieke inspectie te onderwerpen.  Samen waren ze goed voor 2,5 miljoen keuringen en een marktaandeel van 68 procent. Ook dealerbedrijven noteerden een stijging in aantal keuringen: van 1,17 miljoen auto’s in de eerste zeven maanden van 2015 naar bijna 1,19 dit jaar, een groei van 1,3.

Bekijk het volledige overzicht van de apk-cijfers in de Automotive Kennisbank op automotive-management.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Actueel: APK-Markt trekt opnieuw aan | Automotive Online

Actueel: APK-Markt trekt opnieuw aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het aantal apk’s groeide in 2014 voor het eerst sinds jaren doordat het effect van de nieuwe (lagere) keuringsfrequentie grotendeels was weggeëbd. In 2015 was er nog steeds sprake van groei, maar met 1,8 procent was die deze een stuk lager dan de 4,6 procent in 2014. Tussen januari en juli van dit jaar keurden autobedrijven weer meer auto’s. Hierbij deden universele autobedrijven de beste zaken door 2,8 procent meer voertuigen aan een periodieke inspectie te onderwerpen.  Samen waren ze goed voor 2,5 miljoen keuringen en een marktaandeel van 68 procent. Ook dealerbedrijven noteerden een stijging in aantal keuringen: van 1,17 miljoen auto’s in de eerste zeven maanden van 2015 naar bijna 1,19 dit jaar, een groei van 1,3.

Bekijk het volledige overzicht van de apk-cijfers in de Automotive Kennisbank op automotive-management.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.